Blogi

Kohtaaminen

Sairaan Aleksin isän, Jarin, kohtaaminen muistutti, mikä elämässä todella on tärkeää – toisista huolehtiminen ja aito välittäminen. Aleksi Soini pelasi vielä reilu kaksi vuotta sitten jääkiekkoa TuTon junioreissa – unelmat ja tavoitteet olivat kovat, kuten niin monella 10-vuotiaalla, jotka nukahtavat iltaisin unelmoiden urasta jääkiekkoilijana, juuri sellaisina kuin Teemu Selänne tai Saku Koivu. Syksyllä kaksi vuotta sitten kaikki Soinin perheessä muuttui, kun Aleksi sairastui medulloblastooma-aivokasvaimeen. Kasvain oli pahassa paikassa ja leikkauksen seurauksena Aleksin oikea puoli halvaantui lähes täysin. Nuori, aina liikkumaan tottunut kiekkojuniori istuu nyt pyörätuolissa ja on muiden avun varassa – Aleksi ei myöskään pysty osallistumaan normaaliin opetukseen.

Lapsen sairaus pysäyttää aina koko perheen. Aleksi asuu yhdessä isänsä Jarin kanssa. Isän, jonka elämä meni täysin uusiksi. Hän jätti työnsä ainakin joksikin aikaa ja ryhtyi omaishoitajaksi; hän jätti myös harrastuksensa – kaiken, jotta voisi pitää huolta pojastaan. Tapasin Aleksin ja Jarin viime talvena, kun he tulivat tutustumaan MTV Sportin jääkiekkotuotannon tekemiseen. Vietimme kaksikon kanssa mukavan illan kiekkotiimimme vieraana. Puhuimme kiekosta, Aleksin sairaudesta, itkimme ja nauroimme. Kun oli kotiinlähdön aika, kysyin Jarilta, miten sinä jaksat. En ikinä unohda sitä hetkeä. Seisoimme Pöllölaakson parkkipaikalla pimeänä helmikuun iltana vesisateessa – Jari oli ensin hiljaa, katsoi sitten suoraan silmiin ja sanoi: En meinaa jaksaa. Viimeistään silloin ymmärsin todella miten vahvoja ovat vakavasti sairaiden lasten vanhemmat; miten lujilla he ovat, miten ehdotonta ja pyyteetöntä heidän rakkautensa on. He ovat altruisteja, sisukkaita ja epäitsekkäitä arjen sankareita. Heidän on jaksettava, sillä jos he lakkaavat jaksamasta ja uskomasta parempaan huomiseen, lapsen uskokin hiipuu.

Lastenklinikoiden Kummit tekevät valtavan arvokasta työtä paitsi huolehtiakseen sairaista lapsista, myös heidän vanhempiensa jaksamisesta. Me kaikki voimme olla jakamassa sairauden koetteleman perheen taakkaa.

Pidetään huolta toisistamme.

Mervi

 

Lahjoita Elämä Lapselle -konserttiin - suora konserttilähetys Maikkarilla 16.9. klo 20-22!

Jaa postaus: