Kummeja


Antti Tuisku Helsingin Lastenklinikalla 2007

Korvaamattoman apunsa yhdistyksen työlle antavat vapaaehtoisina toimivat nimetyt Kummit, joita ilman tapahtumia olisi miltei mahdoton järjestää. 

Kummit vierailevat klinikoilla, esiintyvät konserteissa ja ovat mukana erilaisissa yritystapahtumissa, kuten Kummit Bowlingissa ja Kummit Golfissa. Kummit ovat mukana tapahtumissa ilman palkkioita, auttamisen halusta.

Kummeihin kuuluu yli 400 viihde-, urheilu-, kulttuuri- ja yrityselämän tunnettua suomalaista, jotka ovat jollain tavalla osallistuneet lastenklinikoiden tukemiseen. Yhdistyksen hallituksen kutsumina he ovat lupautuneet antamaan panoksensa lasten hyväksi. Jokainen Kummi auttaa omalla tavallaan ja omilla taidoillaan - oli kyseessä sitten muusikko, taiteilija, urheilija tai jonkin muun alan osaaja.

 

Teemu Selänne on yksi Kummien perustajajäsenistä

Kummien kummi Teemu Selänne on yksi Lastenklinikoiden Kummit ry:n perustajajäsenistä. Hän on antanut nimensä Kummien tunnukselle, Teemu-nallelle. Jääkiekkolegenda osallistuu edelleen Kummien toimintaan mm. kilpailemalla joka vuosi järjestettävässä Kummit Golf -kisassa. Teemu on niin ikään lahjoittanut hoitolaitteita Helsingin Lastenklinikalle, jossa hän myös vuosittain vierailee tapaamassa pieniä potilaita.