Miksi Kummeja tarvitaan?

Suurin osa hoidosta kustannetaan yhteiskunnan varoin nyt ja myös tulevaisuudessa. Lahjoitusvarojen avulla pystytään kuitenkin tarjoamaan enemmän, sillä paremmilla laitteilla voidaan antaa uudenaikaisempaa ja tehokkaampaa hoitoa potilaille. Erikoissairaanhoidossa laitekanta uudistuu nopeasti ja lahjoitusten avulla klinikat pystyvät hankkimaan nykyaikaisia laitteita nopeammin ja useampia kappaleita kuin mitä olisi yhteiskunnan varoin mahdollista.

Lahjoitusrahoilla hankitaan hoitolaitteita, joita ei ole yhteiskunnan budjettivaroin saatu hankittua tai laitteita, jotka rikkoutuvat kesken vuoden eikä sairaalalla olisi muutoin varaa niiden uusimiseen. Erityisesti lasten sairaanhoidossa uusien laitteiden käyttöönotto nopeassa tahdissa on perusteltua, koska uudet laitteet ovat turvallisempia ja niiden avulla annettu hoito on potilaalle kivuttomampaa. Hyvä ei riitä - Kummit yhdessä klinikoiden kanssa haluavat tarjota suomalaisille lapsille parasta mahdollista hoitoa.

Lahjoitusrahoja ei käytetä sairaaloiden perustoimintaan eikä vakituisen henkilökunnan palkkaamiseen. Kummien lahjoitusvaroista ei myöskään jaeta sairaala- /osastokohtaisia määrärahoja, vaan ne sijoitetaan vain tarvejonossa olevien hoitolaitteiden hankintaan tai johonkin seuraavista kohteista: tutkimustyö, psykiatrinen hoito, potilaiden viihtyvyys. Lahjoittajat voivat siis halutessaan valita mille sektorille ja lastenklinikalle tuki kohdistetaan.

Varojen kertymiseen vaikuttaa moni tekijä. On mahdotonta ennalta arvioida tulevien lahjoitusten määrää. Näin ollen sairaalat eivät budjetoi lahjoitusvaroja etukäteen.