Usein kysyttyä

Miksi konserttiin kannattaa tulla?
Jokasyksyinen Elämä Lapselle -konsertti on perinteikkäin vuosittain järjestettävä hyväntekeväisyyskonsertti Suomessa. Tapahtuman avulla tuetaan lastenklinikoiden työtä ja yhden illan aikana pääset näkemään mittavan joukon huippuartisteja.

Missä ja millon vuoden 2019 konsertti järjestetään?
Konsertti järjestetään Hartwall Arenalla Helsingissä 11.9.2019 kello 19 alkaen. Konsertti televisioidaan suorana Subilla klo 19.00-20.00 ja MTV3-kanavalla 20.00-22.00.

Koska liput vuoden 2019 konserttiin tulevat myyntiin?
Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa

Mitkä ovat Elämä Lapselle -ohjelmien lähetysajat?
Suora lähetys konsertista ke 11.9. kello 19-20 (Sub) ja 20-22 (MTV3).

Missä sijaitsee konserttilava tänä vuonna?
Vuonna 2019 konserttilava sijaitsee kentän päädyssä.

Miten Hartwall Arenalle pääsee parhaiten Helsingin keskustasta?
Hartwall Arenalle pääsee mm. junalla ja henkilöautoillekin löytyy Arenan parkkihallista hyvin tilaa. 

http://hartwallarena.fi/fi/vierailijat/saapumisohjeet-ja-kartat

Mihin aikaan Arenan ovet avataan yleisölle?
Ovet avataan klo 18 - tapahtuman alkaessa klo 19.

Elämä Lapselle -konserttiin A-merkityllä vammaiskortilla sisäänpääsy on mahdollista klo 17.40-17.55 Hartwall Arenan Silver Star Cafe -ovesta (Taxiympyrän läheisyydessä, 3 . kerroksen pääovet). Tapahtuman pääsisäänkäynti avautuu klo 18, joten aikaistetulla erillissisäänkäynnillä on mahdollisuus taata rauhallinen sisäänkäynti Arenan aulatiloihin. Koskee lipun ostaneita.

Maksetaanko konsertissa esiintyville artisteille palkkioita?
Kaikki konsertissa esiintyvät artistit ovat lupautuneet mukaan hyvän asian puolesta - ilmaiseksi. Erillisiä esiintymispalkkioita ei siis Elämä Lapselle -konsertissa makseta.

Miten ulkomaalaiset esiintyjät saadaan paikalle?
Ulkomaiset tähdet saapuvat konserttiin levy-yhtiöiden välityksellä. Kaikki on kuitenkin näissä tapauksissa kiinni siitä, ketkä sattuvat konsertin aikaan olemaan Suomessa ja millaisella aikataululla.

Kuinka monetta kertaa Elämä Lapselle -konsertti järjestetään?
Ensimmäinen Elämä Lapselle -konsertti järjestettiin vuonna 1995 eli tämän vuoden konsertti on järjestyksessään numero 25. 

Saako konserttiin tuoda kameran mukanaan
Tavallinen digikamera (pokkari) saa olla mukana, mutta järjestelmäkameroita tai vastaavia ammattivälineitä ei konserttiin saa tuoda.

Milloin viimeksi konsertti järjestettiin Olympiastadionilla?
Konsertti järjestettiin Stadikalla edellisen kerran vuonna 2003.

Minkä takia konsertti siirrettiin sisätiloihin?
Ulkona järjestettävään konserttiin sisältyy aina suuri pelko liittyen säähän. Nyt konserttiin valmistautuessa voidaan tältä osin olla levollisin mielin. Tuotantoon liittyvät seikat olivat niin ikään merkittävässä osassa, kun vaihtopäätöstä tehtiin. Tärkein asia on se, millä tavoin voimme kerätä hyvään tarkoitukseen mahdollisimman paljon rahaa ja tarjota yleisölle samalla konsertissa mahdollisimman hienon elämyksen.

Miksi konsertti ei ole enää nimeltään Puhdas Elämä Lapselle?
Konsertti järjestettiin aiemmin yhteistyössä Keuhkovammaliiton sekä Sydänliiton kanssa. Nykyisin tapahtuma on ainoastaan Lastenklinikoiden Kummit ry:n pyörittämä ja tästä johtuen se toimii nimellä Elämä Lapselle. Elämä Lapselle -konsertti on siis osa suurempaa Elämä Lapselle -kampanjaa, johon kuuluu joukko erilaisia keräyksiä.

Miten konserttiin pääsee vapaaehtoiseksi?
Vapaaehtoiseksi voi päästä lähettämällä avoimen hakemuksen (kaisa[at]kummit.fi). Vapaaehtoisiksi etsitään pääasiassa täysi-ikäisiä.

Ketkä juontavat 2019 konsertin?
Elämä Lapselle -konsertin juontaa Marja Hintikka sekä kummitubettajat.

Mitä bäkkärillä tapahtuu?
Bäkkärillä artistit valmistautuvat esiintymisiinsä konsertissa. Kovan tohinan keskellä käydään mm. meikissä ja kampaukset laitetaan niin ikään kuntoon. Bäkkärillä artisteille on tarjolla pientä purtavaa ja virvoitusjuomia (konsertin luonteesta johtuen tietysti alkoholittomia). Kaiken kaikkiaan kiire on kuitenkin melkoinen ja se loppuu vasta konsertin päättymisen jälkeen.

Onko Kummeilla joulukonserttia vuonna 2019?
JouluMielelle-konsertti kuvataan marraskuussa Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla ja esitetään MTV3:lla 15. joulukuuta.