Ajankohtaista

Jääkiekkoilijat hyvänteossa: pelikonsoleita lastenklinikoille

Lehdistötiedote 8.6.2010

Suomalaiset huippujääkiekkoilijat olivat lähettiläinä, kun Lastenklinikoiden Kummit ja Microsoft lahjoittivat Suomen lastenklinikoille pinon Xbox-pelikonsoleita peleineen. Lapset saivat myös tavata idoleitaan ja haastaa heitä virtuaaliseen jääkiekko-otteluun.

Lastenklikoiden Kummit Ry ja Microsoft Oy ovat tehneet hyväntekeväisyys-yhteistyötä Suomen lastenklinikoiden hyväksi viime vuodesta lähtien. Microsoft lahjoittaa Kummien toimintaan euron jokaisesta Suomessa myydystä Forza Motorsport 3 -pelistä. Xbox 360 -pelikonsolille julkaistu autopeli nousi nopeasti pelaajien suosioon ja Microsoft sai lahjoittaa Kummeille ensimmäisen, 12 000 euron arvoisen shekin Figma-gaalassa huhtikuun alussa. Nyt yhteistyö saa jatkoa, kun Microsoft lahjoittaa viisi Xbox 360 -pelikonsolia peleineen, sairaiden lasten viihdykkeeksi lastenklinikoille ympäri Suomen. Pelipaketti sisältää Xbox 360 Elite -pelikonsolin, kaksi langatonta peliohjainta, kaukosäätimen, kahdeksan huippupeliä, täydelliset käyttöohjeet sekä tietenkin Lastenklinikoiden Kummien maskotin, Teemu-nallen.

Lahjan lähettiläiksi valittiin huippujääkiekkoilijoita ympäri Suomen. Helsingissä Jokereiden jääkiekkoilijat Mikko Strömberg, Jani Rita, Mika Järvinen ja Teemu Pulkkinen kävivät ilahduttamassa lapsia ja lahjoittamassa Helsingin lastenklinikalle oman Xbox 360 -pelikonsolin ja läjän pelejä. Kiekkoilijoita odottikin taukohuoneessa nuori mutta innokas fanijoukko. Kun laite oli saatu asennettua käyttökuntoon, kerääntyivät kaikki yhdessä sen ympärille pelaamaan - virtuaalista jääkiekkoa tietenkin.

Virtuaalinen Jokerit vastaan Jokerit -harjoitusottelu
Ensimmäiseksi EA Sportsin NHL 10 -pelissä jääkiekkoilijat haastoi nuori mutta sydämellinen Jokerit-fani Joonatan Rantala. Nuorimies osoittautui suureksi Jani Ritan ihailijaksi, joka otti rohkeasti haasteen vastaan. Kun kumpikaan osapuoli ei halunnut pelata muulla virtuaalisella joukkueella kuin Jokereilla, päädyttiin Jokerit vastaan Jokerit harjoituspeliin. Jani Rita sai tukea joukkuekavereiltaan ja langaton Xbox-ohjain kiersi jääkiekkoilijoiden käsissä, Joonatanin pelatessa yksin.

Ensimmäinen erä oli maaliton, kummankin puolen hakiessa omaa pelitapaansa. Toisen erän lopulla näytti jo siltä että myös kolmanteen erään lähdetään 0-0 tasalukemista. Vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua Joonatan löytää kuitenkin pelaajansa maalinkulmalta ja tuikkaa nopeasti maalivahdin jalkojen välistä tilanteeksi 1-0 Joonatanin hyväksi. Kolmannessa erässä jääkiekkoilijat sortuivat jäähyilyyn, joka kostautui pelin 53. minuutilla. Jääkiekkoilijoiden alivoimalla hyvin alkanut puolustustilanne omalla siniviivalla murtuu ja Joonatan luistelee nopeasti kentän toiseen päähän kahden miehen voimin. Maalivahti on tilanteessa yksin ja virtuaalinen Jani Rita sai kunnian laukoa suoraan syötöstä tilanteeksi 2-0. Huone puhkesi spontaaneihin hurraa-huutoihin ja Joonatan sai aitoa tunnustusta hienosta maalista myös vastustajiltaan.

”Kyllä tällä hetkellä näyttää siltä, että on näköjään helpompi pelata kaukalossa kuin virtuaalisesti,” vitsaili Jani Rita. ”Pari maalia pitäisi nyt tehdä nopeasti.”

Kolmannen erän lopulla jääkiekkoilijat pääsevätkin kolisuttelemaan tolppia pariin otteeseen, mutta tulosta ei synny ja ottelun lopputulokseksi jää 2-0. Joonatan oli voittoonsa tyytyväinen.

”Alussa oli vähän hankalaa kun en muistanut nappuloita mutta lopussa pelasin paremmin,” kommentoi voittaja peliään.

Konsolit kaikille lastenklinikoille
Konsoleita jaettiin tänään myös muille lastenklinikoille. Turussa lahjan antajina toimivat TPS:n Aki Berg, Ville Vahalahti, Max Kolu, Tuomas Suominen ja Miika Huczkowski, Tampereella Ilveksen Pasi Määttänen, Kuopiossa liikkeelle lähtivät Kalpan Sami Kapanen, Tommi Miettinen ja Kalle Kerman. Oulussa lahjoituksen veivät perille Kärppien Kristian Kuusela, Marko Luomala, Veikko Karppinen, Joonas Donskoi ja Tomi Karhunen.

Konsoleiden ohella Microsoft lahjoitti Helsingin Lastenklinikalle Forza Motorsport 3 -pelin innoittamaa taidetta. Microsoft ja Lastenklinikoiden Kummit pyysivät viime syksynä suomalaisia taiteilijoita esittämään oman näkemyksensä Forza 3 -pelistä. Lopputuloksena syntyi ainutlaatuinen ForzArt-näyttely, joka kokoaa yhteen kauniita ja toinen toistaan erilaisempia teoksia. Taiteilijat Klaus Aalto & Jaakko Pesonen, Petteri Aaltolainen, Tommi Toija, Henrik Kettunen, Jukka Forstén, Jonas Lindroos ja päiväkotiryhmä Skogstjärnan lähtivät mukaan projektiin Kummien hengessä. Taideteokset siirrettiin Salon taidemuseon Pelaa! -näyttelystä piristämään Helsingin Lastenklinikan tiloja.

Lisätietoa Xboxista ja Forza 3:sta
www.xbox.com/fi-FI/forzamotorsport3
Jari Keskitalo, Country Lead Finland, Microsoft Entertainment & Devices Division, jari.keskitalo@microsoft.com, p. +358 50 431 7015

Lisätietoa Kummeista
www.kummit.fi
Talla Koskinen, projektipäällikkö, Lastenklinikoiden Kummit ry., talla.koskinen@kummit.fi p. +358 40 514 0033

Jaa postaus: