Ajankohtaista

Suomen Lions-liitto ja Kummit mittavaan yhteistyöhön

18.12.2019 klo 09.54

Suomen Lions-liitto, lionsklubit sekä Lastenklinikoiden Kummit ryhtyvät yhteistyöhön lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. Lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoden 2020 alussa käynnistyvän huomattavan yhteistyön tavoitteena on kerätä tärkeään tarkoitukseen vähintään 70 000 euroa. Yhteistyötä jatketaan myös vuonna 2021, jolloin kokonaistukipotti pyritään nostamaan yli 100 000 euron rajan.  

Yhteistyön aloitukseksi lionsklubit järjestävät keväällä hyväntekeväisyyskonsertteja eri puolilla Suomea.

Jaa postaus:

Kummit etsii vapaaehtoisia

11.11.2019 klo 12.41

Lastenklinikoiden Kummit ry haluaa valtakunnallistaa toimintaansa ja etsii vapaaehtoisia klinikkapaikkakunnille Turkuun, Tampereelle, Kuopioon, Ouluun ja Helsinkiin. Mahdollisuuksia on monia ja jokaisen panos on tärkeä!

Lue lisää täältä.

Jaa postaus:

Joululahjoitukset 2019

07.10.2019 klo 13.43

Lastenklinikoiden Kummit tukee pieniä potilaita ympäri Suomen, ja tarpeen niin vaatiessa kuka tahansa lapsi Suomessa voi olla hoidettavana Kummien tukikohteessa: lastenklinikalla/lastensairaalassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa tai Kuopiossa. Merkittävä laitehankinta tai tutkimuksen tukeminen eivät koskaan kosketa vain yhtä potilasta tai yhtä perhettä, vaan lukuisia perheitä. Ja juuri sen takia osallistuminen on tärkeää. Mikäli tänä jouluna haluat tukea pieniä potilaita eri puolilla Suomea, niin kannattaa tutustua Kummien monipuoliseen lahjoitusvalikoimaan ja erilaisiin lahjoitusvaihtoehtoihin täällä: kummit.fi/lahjoita

Jaa postaus:

#kummitila päällä

27.09.2019 klo 09.08

Elämä Lapselle -konsertissa lanseerattiin Kummien uusi #kummitila-hyväntekeväisyyskonsepti. Kummitila on meidän kaikkien mahdollisuus inspiroitua uudella tavalla auttamisesta ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten hyvinvointiin. Se on tila, joka laitetaan päälle, kun on aika tehdä hyvää.

www.kummitila.fi

 

Jaa postaus:

Vanhemmat ovat tärkeässä roolissa vastasyntyneen tehohoidossa

23.07.2019 klo 08.32

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa kehitettiin kymmenen vuotta sitten perhekeskeisen hoitokulttuurin koulutusmalli nimeltään Vanhemmat Vahvasti Mukaan. Lastenklinikoiden Kummit on tukenut menestykseksi osoittautuneen koulutusmallin jalkauttamista myös muihin sairaaloihin.

Vanhemmat Vahvasti Mukaan -koulutusmalli muutti vastasyntyneiden tehohoidon käytänteitä kymmenen vuotta sitten. Samalla mallista on kehkeytynyt suomalaisen terveydenhuollon vientituote.
VVM-mallin suurin oivallus on, että mitä enemmän vanhemmat ovat mukana vauvansa tehohoidossa, sitä paremmin vauvat voivat. Tutkimustulosten mukaan malli vaikuttaa positiivisesti myös vanhempiin: heidän stressinsä ja masennuksensa vähenivät.

Yksi VVM-koulutusmallin kehittäjistä, TYKS:in lastenklinikan osastonylilääkäri ja lastentautiopin professori Liisa Lehtonen sanoo, että tutkimustulosten mukaan keskosen tehohoidossa vanhemmat ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin hoitohenkilökunta.

 

Jaa postaus:

Elämä Lapselle 2019

10.06.2019 klo 16.38

Suomen tunnetuimpiin hyväntekeväisyystapahtumiin lukeutuva, lapsipotilaiden tueksi tehtävä Elämä Lapselle -konsertti järjestetään 11. syyskuuta Hartwall Arenalla Helsingissä. MTV3 välittää konsertin suorana lähetyksenä klo 20-22, ja huikeana uutuutena konserttietkot Arenalta nähdään suorana Subilla klo 19-20.

Jaa postaus:

Äitienpäivälahjoitus

10.05.2019 klo 10.23

Vielä ehdit toteuttamaan äidin tai isoäidin onnittelun aivan ihanalla tavalla! Tee äitienpäivän kunniaksi lahjoitus pienille potilaille ja tuot hyvän mielen monelle. Voit myös ladata/tulostaa äidille tai isoäidille Kummien äitienpäivätervehdyksen, jonka voit itse myös nimikoida. Kummit toivottaa hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille! 

Tee äitienpäivälahjoitus 

Lataa äitienpäivätervehdys 

Jaa postaus:

Kummien vuosi 2018

21.03.2019 klo 12.46

Sydämellinen kiitos kaikille vuoden 2018 tukijoillemme – Kummien vuosikokous järjestettiin keskiviikkona, ja paljon hyvää on saatu teidän avullanne aikaiseksi!

Kummit on yksi Suomen viiden yliopistollisen lastenklinikan (Helsingissä nykyisin Uusi lastensairaala) sekä Lastentautien tutkimussäätiön merkittävimmistä tukijoista. Lahjoitusvaroilla tehtiin viime vuodenkin aikana useita elintärkeitä hoitolaitehankintoja, tuettiin monipuolisesti potilasviihtyvyyttä ja psykiatrista hoitotyötä sekä useita tärkeitä lastentautien tutkimushankkeita.

HUS-alueella tukea ohjattiin mm. laskimoskannerin, tasapainoharjoittelulaitteiden sekä UPP-mittauslaitteen hankintaan, jonka lisäksi tehtiin mm. useita potilasviihtyvyyttä parantavia tekoja sekä tavarahankintoja. Jorvin sairaalaan hankittiin myös virtuaalilaite, joka on apuna lapsipotilaiden vaikeissa hoitotoimenpiteissä sekä kivunlievityksessä.

Jaa postaus:

Youtube-vaikuttajien avulla tärkeää viestiä lasten ja nuorten hyvinvoinnista

14.02.2019 klo 14.24

Lastenklinikoiden Kummit ja branded entertainment -mediatalo Splay One aloittavat ystävänpäivänä uuden yhteistyön, jonka avulla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia Suomessa. Osapuolten pyrkimyksenä on monipuolisten sisältöjen kautta nostaa esille mm. ajankohtaisia asioita lasten ja nuorten mielenterveydestä sekä elämästä ja arjesta lastensairaaloissa. Yhteistyö alkaa ”kummitubettajien” ystävänpäivävierailulla Uuteen lastensairaalaan 14. helmikuuta.

Jaa postaus:

Hyväntekeväisyysseminaari Turussa 6.3.

25.01.2019 klo 13.26

Hyväntekeväisyysyhteistyöstä kiinnostuneille: Kummit ja Lyyti yhdessä kutsuvat sinut Turussa 6.3. klo 16-18 järjestettävään mielenkiintoiseen hyväntekeväisyysseminaariin, jossa käsitellään mm. sponsorointia ja onnistuneen yhteistyön tekijöitä. Puhujina tilaisuudessa ovat markkinointiviestinnän ja sponsoroinnin ammattilaiset Jari Elo sekä Harri Halme. TYKS:n lastenklinikan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta kertoo puolestaan ylilääkäri/toimialuejohtaja Heikki Lukkarinen.

Jaa postaus:

Pages