Ajankohtaista

Kummit tukikohteidensa apuna korona-epidemian aikana

03.04.2020 klo 11.41

Lastenklinikoiden Kummit ry on toiminut vuodesta 1993 Suomessa lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon tukena. Tällä hetkellä COVID-19 -virus (korona) ja siihen liittyvät toimenpiteet hallitsevat sekä uutisvirtaa että elämää ylipäätään, ja mekin toimimme olosuhteiden, edellytysten sekä ilmenevien tarpeiden mukaisesti. Pyrimme mm. toteuttamaan virtuaalitervehdyksiä potilaille fyysisten vierailujen sijaan.

Jaa postaus:

Roschierista Kummien pro bono -lakikumppani

02.03.2020 klo 10.18

Asianajotoimisto Roschier laajentaa monivuotista yhteistyötään Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa. Entistä tiiviimmän kumppanuuden myötä Roschier antaa Kummeille jatkossa juridista neuvontaa ja tukea pro bono -perusteisesti esimerkiksi erilaisissa laki- ja sopimusasioissa.

Jaa postaus:

Kummit tukemaan ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Cool Kids -hankkeen avulla

14.02.2020 klo 10.34

Australiassa kehitetty ahdistuneisuushäiriöiden hoito-ohjelma, Cool Kids, halutaan tuoda erikoissairaanhoidon puolelta käytettäväksi myös peruspalveluiden tasolla, kouluissa. HUS aloittaa Lastenklinikoiden Kummien tuella pilotin, jossa erikoissairaanhoito kouluttaa näyttöön perustuvan Cool Kids -hoito-ohjelman osaajia ja auttaa menetelmien käyttöönotossa sekä seurannassa peruspalveluiden puolella – kouluissa. Cool Kids auttaa ahdistuneisuushäiriöistä kärsiviä lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Jaa postaus:

Koko Espoo #kummitilaan

27.01.2020 klo 12.18

Espoon kaupunki on vuonna 2020 yksi Lastenklinikoiden Kummien pääyhteistyökumppaneista. Syyskuussa Espoo Metro Areenalla järjestettävän Elämä Lapselle -konsertin lisäksi #kummitila-tempauksia järjestetään vuoden mittaan ympäri kaupunkia.

Jaa postaus:

Suomen Lions-liitto ja Kummit mittavaan yhteistyöhön

18.12.2019 klo 09.54

Suomen Lions-liitto, lionsklubit sekä Lastenklinikoiden Kummit ryhtyvät yhteistyöhön lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. Lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoden 2020 alussa käynnistyvän huomattavan yhteistyön tavoitteena on kerätä tärkeään tarkoitukseen vähintään 70 000 euroa. Yhteistyötä jatketaan myös vuonna 2021, jolloin kokonaistukipotti pyritään nostamaan yli 100 000 euron rajan.  

Yhteistyön aloitukseksi lionsklubit järjestävät keväällä hyväntekeväisyyskonsertteja eri puolilla Suomea.

Jaa postaus:

Kummit etsii vapaaehtoisia

11.11.2019 klo 12.41

Lastenklinikoiden Kummit ry haluaa valtakunnallistaa toimintaansa ja etsii vapaaehtoisia klinikkapaikkakunnille Turkuun, Tampereelle, Kuopioon, Ouluun ja Helsinkiin. Mahdollisuuksia on monia ja jokaisen panos on tärkeä!

Lue lisää täältä.

Jaa postaus:

Joululahjoitukset 2019

07.10.2019 klo 13.43

Lastenklinikoiden Kummit tukee pieniä potilaita ympäri Suomen, ja tarpeen niin vaatiessa kuka tahansa lapsi Suomessa voi olla hoidettavana Kummien tukikohteessa: lastenklinikalla/lastensairaalassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa tai Kuopiossa. Merkittävä laitehankinta tai tutkimuksen tukeminen eivät koskaan kosketa vain yhtä potilasta tai yhtä perhettä, vaan lukuisia perheitä. Ja juuri sen takia osallistuminen on tärkeää. Mikäli tänä jouluna haluat tukea pieniä potilaita eri puolilla Suomea, niin kannattaa tutustua Kummien monipuoliseen lahjoitusvalikoimaan ja erilaisiin lahjoitusvaihtoehtoihin täällä: kummit.fi/lahjoita

Jaa postaus:

#kummitila päällä

27.09.2019 klo 09.08

Elämä Lapselle -konsertissa lanseerattiin Kummien uusi #kummitila-hyväntekeväisyyskonsepti. Kummitila on meidän kaikkien mahdollisuus inspiroitua uudella tavalla auttamisesta ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten hyvinvointiin. Se on tila, joka laitetaan päälle, kun on aika tehdä hyvää.

www.kummitila.fi

 

Jaa postaus:

Vanhemmat ovat tärkeässä roolissa vastasyntyneen tehohoidossa

23.07.2019 klo 08.32

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa kehitettiin kymmenen vuotta sitten perhekeskeisen hoitokulttuurin koulutusmalli nimeltään Vanhemmat Vahvasti Mukaan. Lastenklinikoiden Kummit on tukenut menestykseksi osoittautuneen koulutusmallin jalkauttamista myös muihin sairaaloihin.

Vanhemmat Vahvasti Mukaan -koulutusmalli muutti vastasyntyneiden tehohoidon käytänteitä kymmenen vuotta sitten. Samalla mallista on kehkeytynyt suomalaisen terveydenhuollon vientituote.
VVM-mallin suurin oivallus on, että mitä enemmän vanhemmat ovat mukana vauvansa tehohoidossa, sitä paremmin vauvat voivat. Tutkimustulosten mukaan malli vaikuttaa positiivisesti myös vanhempiin: heidän stressinsä ja masennuksensa vähenivät.

Yksi VVM-koulutusmallin kehittäjistä, TYKS:in lastenklinikan osastonylilääkäri ja lastentautiopin professori Liisa Lehtonen sanoo, että tutkimustulosten mukaan keskosen tehohoidossa vanhemmat ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin hoitohenkilökunta.

 

Jaa postaus:

Elämä Lapselle 2019

10.06.2019 klo 16.38

Suomen tunnetuimpiin hyväntekeväisyystapahtumiin lukeutuva, lapsipotilaiden tueksi tehtävä Elämä Lapselle -konsertti järjestetään 11. syyskuuta Hartwall Arenalla Helsingissä. MTV3 välittää konsertin suorana lähetyksenä klo 20-22, ja huikeana uutuutena konserttietkot Arenalta nähdään suorana Subilla klo 19-20.

Jaa postaus:

Pages