Tule tekemään hyvää yhdessä Kummien kanssa!

Osallistumalla Kummien Mielen tila -päivätyökeräykseen koulunne on mukana tukemassa lasten ja nuorten mielenterveyden hoitoa Suomessa. Avulle on jatkuvasti kasvavaa tarvetta, minkä vuoksi myös teidän tukenne on äärimmäisen tärkeä. Suomessa jopa 20 %:lla lapsista ja nuorista on jokin mielenterveyden häiriö, joista yleisin on ahdistuneisuushäiriö.

Käytämme lukuvuoden 2022–2023 päivätyökeräyksemme tuotot Mielen tila -kampanjaamme, jonka avulla edistämme mm. Cool Kids -hoito-ohjelman, DKT-terapian, traumatietoisuden sekä muiden näyttöön perustuvien, mielenterveyden häiriöitä hoitavien menetelmien levittämistä valtakunnallisesti.

Lämmin kiitos, että olette mukana lasten ja nuorten mielen tukijoukoissa!

Osallistumistavat

1. Perinteinen päivätyökeräys

Jos osallistutte päivätyökeräykseen perinteisellä tavalla, koulunne saa keräystä varten oman viitenumeronsa sekä työlomakkeet.

Tee näin:

 1. Täytä nettisivultamme löytyvä ilmoittautumislomake.
 2. Kerro oppilaille keräyksestä. Keskustelkaa Kummeista ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin Suomessa. Voitte myös hakea inspiraatiota ja materiaaleja kummitila.fi-sivustolta.
 3. Käykää yhdessä läpi erilaisia vaihtoehtoja päivätyökeräyksen toteuttamiseen (esim. työpaikan etsintä).
 4. Jaa oppilaille työlomakkeet ennen päivätyökeräyspäivää.

2. Päivätyökeräys omalla digilippaalla

Koulu voi nyt tehdä päivätyökeräyksen myös omalla keräyssivulla eli digilippaalla, johon lahjoittaminen on helppoa, hauskaa ja turvallista. Omalla keräyssivullanne näette heti tehdyt lahjoitukset sekä lahjoittajien viestit.

Tee näin: 

 1. Luo digilipas helposti täällä.
 2. Kerro oppilaille keräyksestä. Keskustelkaa Kummeista ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin Suomessa. Voitte myös hakea inspiraatiota ja #kummitila-logon käyttöönne kummitila.fi-sivustolta.
 3. Innostakaa muita mukaan osallistumaan koulunne keräykseen – esimerkiksi vanhempia, sukulaisia ja ystäviä!

3. Päivätyökeräys kotona

 1. Poikkeusaikana päivätyökeräyksen voi suorittaa myös kotona tehtävillä askareilla. Ilmoita koulunne mukaan täällä.
 2. Luokaa digilipaskeräys helposti yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti tai lahjoittakaa Mobilepaylla.
 3. Keskustelkaa etäpäivätyökeräyksestä, joka tarjoaa perinteisen päivätyökeräyksen rinnalla loistavia mahdollisuuksia auttaa ja tehdä myös kivoja askareita kotona!
 4. Katsokaa vinkkejä kotona suoritettaviin tehtäviin täältä.

 

Päivätyökeräyksellä koko koulu Kummitilaan!

Osallistumalla päivätyökeräykseen olette mukana Kummien tukijoukoissa – eli koko koulu on silloin Kummitilassa! Voitte käyttää Kummitila-logoa ja hashtagia #kummitila esimerkiksi omalla sometilillänne tai nettisivullanne. Inspiraatiota ja materiaaleja löydätte täältä.Kouvolan urheilupuiston koulu on osallistunut Kummien päivätyökeräykseen monena vuotena – tässä viimeisin kuva syksyltä 2022!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 1. Miksi päivätyökeräyksen keräystapa kannattaa päättää etukäteen?
  On suositeltavaa päättää etukäteen, teettekö perinteisen päivätyökeräyksen vai digilipaskeräyksen. Työlomakkeet ovat kummassakin hieman erilaiset ja jokaisen oppilaan pitäisi tietää etukäteen kummalla tavalla haluaa toimia, jotta me Kummeilta osaamme toimittaa tarvittavia työlomakkeita oikean määrän teille.
 2. Kumpi on parempi tapa, perinteinen päivätyökeräys viitenumerolla vai digilipaskeräys?
  Molemmat ovat oikein loistavia vaihtoehtoja! Perinteisellä tavalla tehtynä päivätyökeräyslomakkeessa on viite ja tilinumero, jonka mukaan työnantajat voivat tehdä suorituksen suoraan Kummien keräystilille. Toinen vaihtoehto on kerätä rahat ensin koululle, josta tilitetään kaikki rahat sitten kerralla Kummeille. Molemmissa tapauksissa viitenumero on sama.Digilipaskeräyksessä puolestaan koulunne perustaa oman digitaalisen ja turvallisen keräyslippaan, jossa työnantaja ohjataan tekemään maksu teidän koulunne digilipas-sivun kautta. Sivustolle on mahdollista tuoda esimerkiksi koulun oma kuva ja oma keräysteksti. Tämän lisäksi työnantaja voi kirjoittaa maksua tehdessään terveisensä keräyssivullenne! Näette myös digilippaan avulla reaaliajassa, kuinka paljon koulunne on saanut kerättyä rahaa.
 3. Miten lomakkeiden kanssa toimitaan koulun päässä?
  Ilmoittautuessanne sivuillamme kerrotte meille oppilaiden ja työlomakkeiden määrän sekä tavan, jolla suoritatte keräyksen (perinteinen vai digilipas). Tämän jälkeen lähetämme teille postitse tarvittavan määrän lomakkeita. Työlomakkeet jaetaan oppilaille ennen päivätyökeräyspäivää. Työpäivän jälkeen oppilaat palauttavat toisen puolen työlomakkeesta koululle.Työlomake toimii tositteena sekä työnantajalle että koululle tehdystä työstä ja maksetusta palkasta.
 4. Paljonko oppilaille kuuluu maksaa palkkaa päivän aikana tehdystä työstä ja kuinka pitkä työpäivä on?Jokaisella koululla on oma ohjeistuksensa palkan suuruudesta ja työpäivän pituudesta.Yleisin summa on 10 euroa, mutta se voi vaihdella aina 5–25 euron välillä. Me Kummit olemme iloisia kaikista suorituksista, emmekä siten määrittele mitään kiinteää summaa.

Parasta mahdollista hoitoa lapsille ja nuorille

Lapsen sairastuminen vaikuttaa suuresti koko perheen elämään. Arki järjestyy uudella tavalla ja apua tarvitaan. Lastenklinikoiden Kummit ry on ollut sairaiden lasten apuna jo vuodesta 1993 lähtien. Kummit tukee lahjoituksin viittä yliopistollista lastensairaalaa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa sekä korkealaatuista lastentautien tutkimustyötä.

Kummit panostaa myös aktiivisesti lasten ja nuorten mielenterveystyöhön: tuellamme kehitetään lasten ja nuorten psykiatrista hoitoa, jolle on jatkuvasti kasvavaa tarvetta.

Lisätietoja päivätyökeräyksestä saatte soittamalla Lastenklinikoiden Kummien toimistolle verkostokoordinaattori Kaisa Heinonsalmelle
040 582 4759
– tai laittamalla Kaisalle sähköpostia: [[email protected]]

P.S. Koulut voivat halutessaan kohdentaa lahjoituksensa myös oman alueensa yliopistolliseen lastensairaalaan Oulussa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa tai Helsingissä.

Huomioittehan myös, että Kummeilla on vakuutus päivätyökerääjiä varten.