Lahjoita Finnair Plus -pisteitä


Nyt sinulla on mahdollisuus lahjoittaa Finnair Plus -pisteitä lastenklinikoiden potilaiden ja heidän vanhempiensa hyväksi.

Lastenklinikoiden Kummit ry. ja Finnair ovat tehneet arvokasta yhteistyötä apua tarvitsevien pienten potilaiden lennättämiseksi jo vuosia. Nyt kaikilla Finnair Plus -pisteitä keränneillä on mahdollisuus osallistua talkoisiin ja lahjoittaa oma pistepottinsa sairaiden lasten hyväksi. HUOM! Vaikka omat pisteesi olisivat vanhenemassa, niin lahjoittaminen kannattaa, koska Kummit saavat lahjoitetuille pisteille lisää käyttöaikaa.

Finnair-yhteistyön avulla Lastenklinikoiden Kummit ry. lennättää sairaita lapsia hoitoon lastenklinikkapaikkakunnille ja takaisin kotiin palautumaan raskaista hoitojaksoista. Tämän lisäksi potilaita lennätetään mm. virkistysmatkalle syksyiseen Helsinkiin seuraamaan Elämä Lapselle -konserttia. Yhteistyön kautta pyritään tarjoamaan niin ikään osalle pitkäaikaispotilaiden vanhemmista mahdollisuus osallistua vanhempien hemmottelupäivään, jossa he pääsevät hetkeksi rentoutumaan niin mukavan ohjelman kuin toistensa seuran parissa. Lentoyhteistyön avulla on mahdollistettu monen elinikäisen ystävyyssuhteen syntyminen niin potilaiden kuin heidän vanhempiensakin välille.

Lähde mukaan auttamaan!

Lipuista n. 5 % käytetään Kummien toimiston ja sairaaloiden väliseen liikenteeseen, n. 5 % tunnettujen Kummien sairaalavierailuihin ja kaikki loput potilaiden tai heidän perheidensä sairaalavierailuihin tai virkistysmatkoihin.

Lahjoita Finnair Plus -pisteitä

Mitä kaikkea avulla saadaan aikaiseksi?

Lentopotilaan tarina
Oskari (6 v.) sairastaa vaikeahoitoista CSWS-epilepsiaa, johon liittyy myös spastinen hemiplegia. Kesällä ja syksyllä 2010 alkoi kohtaustilanne useista lääkekokeiluista huolimatta mennä pikkuhiljaa todella huonoksi ja OYS:n neurologit väläyttelivät useaan otteeseen leikkausselvityksistä, jotka pitäisi tehdä Helsingin Lastenklinikan epilepsiayksikössä. Marraskuun alussa lähete laitettiin eteenpäin ja siitä alkoi odotus, joka saattoi kuulemma kestää jopa puoli vuotta. Iloinen yllätys oli, kun sain soiton jo joulukuussa, että Oskarille on varattu aika tammikuulle. Alun perin oli ajatus, että matkustetaan junalla Ylivieskasta Helsinkiin, mutta onneksi kuulin OYS:n sosiaalihoitajalta mahdollisuudesta Kummien lahjoittamiin pistelentoihin. Lastenlinnan osastolta L11 luvattiin laittaa asia eteenpäin, eikä aikaakaan, kun Kummeista otettiin yhteyttä! Lennot varattiin Kummien toimesta ja liput sain sähköpostitse muutamassa päivässä :)
Todella loistava juttu päästä lentämällä tunnissa Oulusta Helsinkiin eikä tarvinnut matkustaa talvikeleillä omalla autolla tai junassa 7-8 tuntia.. Oskari ainakin tykkäsi lentää, vaikka laskeutuminen ottikin vähän korviin. Kuulemma lentoemännän antama tarratehtävävihkonen oli hyvä juttu :) Oskarin tutkimusten aikataulut Lastenlinnassa muuttuivat meidän siellä jo ollessa hiukan alkuperäisistä, joten joutilasta aikaa olisi jäänyt kokonainen päivä, mutta paluumatkaa saatiin siirrettyä aikaisemmaksi, kiitos siitäkin Kummeille! Kiitokset myös lentopisteitään Kummeille lahjoittaneille lentomatkustajille, teette monen pienen potilaan matkustamisen paljon helpommaksi.

T: Sanna ja Oskari


Kummien klinikkavierailut tuovat toivottua piristystä sairaala-arkeen.


Pieniä potilaita lennätetään hoitojaksoihin lastenklinikoille ja takaisin kotiin.


Hemmottelupäivän tarkoituksena on tarjota sairaiden lasten vanhemmille vertaistukea sekä yhden päivän irtiotto sairasvuoteen ääreltä. Hemmottelupäiviin lennätetään potilaiden vanhempia kaikista lastenklinikkakaupungeista.

Lahjoita Finnair Plus -pisteitä