Tervetuloa osallistumaan Kummien Elämä Lapselle -päivätyökeräykseen!

Tehkää keräyksestä koko koulun kiva juttu! Voitte toteuttaa päivätyökeräyksen – eli taksvärkin – kätevästi joko digilippaalla tai perinteisillä työlomakkeilla.

Autetaan yhdessä sairaita lapsia ja nuoria ympäri Suomen

Lapsen sairastuminen vaikuttaa suuresti koko perheen elämään. Arki järjestyy uudella tavalla ja apua tarvitaan. Lastenklinikoiden Kummit ry on ollut sairaiden lasten apuna jo vuodesta 1993 lähtien. Kummit tukee lahjoituksin viittä yliopistollista lastensairaalaa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa sekä korkealaatuista lastentautien tutkimustyötä.

Kummit tukee myös mielenterveystyötä Kummien avulla kehitetään myös lasten ja nuorten psykiatrista hoitoa. Vuonna 2020 käynnistyy Cool Kids -hanke, yhteistyössä lastenpsykiatrian asiantuntijoiden kanssa. Australiassa kehitettyyn Cool Kids -hoito-ohjelmaan perustuva hanke tähtää lasten ja nuorten ahdistuksen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn valtakunnallisesti.

Osallistumistavat

Perinteinen päivätyökeräys

Jos osallistutte päivätyökeräykseen perinteisellä tavalla, koulunne saa keräystä varten oman viitenumeronsa sekä työlomakkeet. Tee näin:

  1. Täytä nettisivultamme löytyvä ilmoittautumislomake.
  2. Kerro oppilaille keräyksestä. Keskustelkaa Kummeista ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin Suomessa. Voitte myös hakea inspiraatiota ja materiaaleja kummitila.fi-sivustolta.
  3. Käykää yhdessä läpi erilaisia vaihtoehtoja päivätyökeräyksen toteuttamiseen (esim. työpaikan etsintä).
  4. Jaa oppilaille työlomakkeet ennen päivätyökeräyspäivää.

Päivätyökeräys omalla keräyssivulla / digilippaalla

Koulu voi nyt tehdä päivätyökeräyksen myös omalla digilippaalla, johon lahjoittaminen on helppoa, hauskaa ja turvallista. Omalla keräyssivullanne näette heti tehdyt lahjoitukset sekä lahjoittajien viestit.

Tee näin: 

  1. Luo digilipas helposti täällä.
  2. Kerro oppilaille keräyksestä. Keskustelkaa Kummeista ja mahdollisuuksista vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin Suomessa. Voitte myös hakea inspiraatiota ja vaikkapa logon käyttöönne kummitila.fi-sivustolta.
  3. Innostakaa muita mukaan osallistumaan koulunne keräykseen – esimerkiksi vanhempia, sukulaisia ja ystäviä!

Päivätyökeräyksellä koko koulu Kummitilaan!

Osallistumalla päivätyökeräykseen olette mukana Kummien tukijoukoissa – eli koko koulu on silloin Kummitilassa! Voitte käyttää Kummitila-logoa ja hashtagia #kummitila esimerkiksi omalla sometilillänne tai nettisivullanne. Inspiraatiota ja materiaaleja löydätte täältä

Lisätietoja saatte soittamalla Lastenklinikoiden Kummien toimistolle verkostokoordinaattori Kaisa Latva-Raskulle 040 582 4759 – tai laittamalla Kaisalle sähköpostia: [email protected]

P.S. Huomioittehan myös, että Kummeilla on vakuutus päivätyökerääjiä varten.

Katso LILIN tarina (VIDEO)

___________

Osallistumalla Elämä Lapselle -päivätyökeräykseen olet mukana tukemassa lasten ja nuorten psykiatrista hoitoa, elintärkeiden hoitolaitteiden hankintaa, lastentautien tutkimusta ja uusien hoitomenetelmien kehittämistä sekä parantamassa potilasviihtyvyyttä lastensairaaloissa. Koulut voivat halutessaan kohdentaa lahjoituksensa oman alueensa lastensairaalaan.