Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä säännöllisesti pienten potilaiden hyväksi?

Kummien vapaaehtoisena voit olla mukana toiminnassamme toisinaan tai säännöllisesti!

Osallistumalla vapaaehtoistoimintaamme säännöllisesti tiedät hyvissä ajoin, minkälainen tapahtumavuosikello alueellasi on ja voit pistää hyvän tekemisen kalenteriisi jo vuoden alussa. Säännöllinen vapaaehtoistoiminta antaa merkityksellistä vapaa-ajan tekemistä, hyviä kontakteja sekä kehittää ainutlaatuisia taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä. Kummien vapaaehtoistyö on konkreettista, ja sen sisältöön pystyy vaikuttamaan myös itse. Lapset ja nuoret perheineen saavat alueella ihania virkistys- ja hyvinvointimahdollisuuksia, joita ei ilman vapaaehtoisten suurta panostusta tapahtuisi!

Säännöllinen vapaaehtoistyö vie valitsemastasi tehtävästä sekä alueenne aktiivisuudesta riippuen noin 2–15 h aikaa kuukaudessa.

Haluaisitko tulla mukaan Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa tai Kuopiossa? Lähetä sähköpostia Kaisalle: [email protected] tai soita meille: 09 6824 520.

Tutustu tarkempiin vapaaehtoisten tehtäväkuvauksiin:

 

Tapahatumavapaaehtoinen:

Toimiessasi Kummien vapaaehtoistiimissä tapahtumavapaaehtoisena, olet mukana Kummien alueellisissa tapahtumissa. Riippuen alueenne aktiivisuudesta ja omasta aikataulustasi, olet paikan päällä tapahtumissa ja niiden valmisteluissa. Tyypillisiä työtehtäviä ovat ihmisten vastaanottaminen ja ohjaaminen, tavaroiden siirtäminen ja järjestely sekä loppusiivous.

Tyypillisesti tapahtumavapaaehtoisen aikaa menee Kummityöhön noin 2–5 h kerrallaan muutamien kuukausien välein.

Tapahtumavapaaehtoisen roolissa toimimisen myötä vapaaehtoisella vahvistuvat erityisesti vuorovaikutustaidot.

 

Verkostovapaaehtoinen:

Toimiessasi Kummien vapaaehtoistiimissä verkostovapaaehtoisena, olet Kummityön ja pienten potilaiden tukijoukkojen eturintamassa. Olet yhdessä tiiminvetäjän kanssa tietoinen alueenne tapahtumavuosikellosta ja sen toteutumista varten tarvittavista toimenpiteistä.

Innostut erilaisten yrittäjien ja toimipaikkojen kontaktoinnista Kummit-yhteistyöhön liittyen ja olet myyntihenkinen. Haluat vuorovaikutus- ja myyntitaitojesi avulla edistää lasten ja nuorten hyvinvointia alueesi lastenklinikalla/-sairaalassa ja saat myös paikallisen toimijan ymmärtämään yhteistyön merkityksen.

Verkostovapaaehtoisena sovitte yhdessä tiiminvetäjän kanssa aikataulut, joiden mukaan teette vapaaehtoistyötä. Tyypillisesti verkostovapaaehtoisen aikaa menee Kummityöhön noin 5–10 h kuukaudessa.

Verkostovapaaehtoisen roolissa toimimisen myötä vapaaehtoisella vahvistuvat myynnin ja projektisuunnittelun hallintataidot.

 

Suunnittelijavapaaehtoinen:

Toimiessasi Kummien vapaaehtoistiimissä suunnittelijana, olet erityisesti tiiminvetäjän työpari. Avustat tiiminvetäjää alueenne tapahtumavuosikellon suunnittelussa tarjoten erilaisia vaihtoehtoja pienten potilaiden ilahduttamiseksi osastoilla. Innostut erilaisten kokonaisuuksien suunnittelusta ja osaat nähdä asioita laajassa kokonaisuudessa.

Suunnittelijana sovitte yhdessä tiiminvetäjän kanssa aikataulut, joiden mukaan teette vapaaehtoistyötä. Tyypillisesti suunnittelijan aikaa tarvitaan aina vuoden alussa, kun vapaaehtoiset alkavat rakentamaan tapahtumavuosikelloa sekä elokuussa, kun syksyn isot Kummit-tapahtumat pyörähtävät käyntiin. Suunnittelijana toimiminen vie aikaa alueenne aktiivisuuden mukaan – voitte yhdessä tiiminvetäjän kanssa päättää, mikä on juuri teille sopiva määrä vapaaehtoistyötä. Tyypillisesti suunnittelijan aikaa menee Kummityöhön noin 2–5 h kuukaudessa.

Suunnittelijan roolissa toimimisen myötä vapaaehtoisella vahvistuvat suunnittelu- ja projektinhallintataidot.

 

Rekry- ja perehdytysvapaaehtoinen:

Kummitiimiin kuuluva rekry- ja perehdytysvapaaehtoisen tehtävänä on olla Kummitiimin ihana ja lämmin vapaaehtoistekijä! Tehtävänäsi on pohtia yhdessä tiiminne kanssa, mistä kaikkialta voisitte saada lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaanne sekä varsinaisten uusien jäsenten perehdytys toimintaan/vuosikelloonne.

RP-vastaavana toimit yhdessä tiiminvetäjän ja suunnittelijavapaaehtoisen kanssa pitäen toisenne kartalla uusista tiiminjäsenistä ja heidän intresseistään esimerkiksi uusien tapahtumien järjestämisen suhteen.

RP-vapaaehtoisena sovitte yhdessä tiiminvetäjän kanssa aikataulut, joiden mukaan teette vapaaehtoistyötä. Tyypillisesti RP-vapaaehtoisen aikaa menee Kummityöhön noin 2–5 h kuukaudessa.

RP-vapaaehtoisen roolissa toimimisen myötä vapaaehtoisella vahvistuvat vuorovaikutus- ja HR-taidot.

 

Tiiminvetäjä:

Kummien vapaaehtoisten tiiminvetäjänä tehtävänäsi on vastata alueesi vapaaehtoistoiminnasta yhdessä tiimisi kanssa. Tiiminvetäjän vastuulla on alueellisen tapahtumavuosikellon suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä tiimin kanssa. Tiiminvetäjänä olet tietoinen alueesi tapahtumista, viestit aktiivisesti tiimillesi ajankohtaisista asioista sekä kokoat sopivan tiimin kuhunkin tapahtumaan/tehtävään. Tiiminvetäjänä olet myös yhteydessä Kummitoimistoon ja pidät toimistoa ajan tasalla. Kaiken kaikkiaan olet Kummien ja pienten potilaiden sanansaattaja, joka innostaa muita vapaaehtoisia mukaan tärkeään tukityöhön omalla alueellaan.

Tiiminvetäjänä toimiminen vie aikaa alueenne aktiivisuuden mukaan – voitte yhdessä päättää, mikä on juuri teille sopiva määrä vapaaehtoistyötä. Tyypillisesti tiiminvetäjän aikaa menee Kummityöhön noin 5–15 h kuukaudessa.

Kummitiimi auttaa tiiminvetäjiä kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja toimenpiteissä. Perehdytystä on tarjolla yhteisissä tiiminvetäjien tapaamisissa 4 kertaa vuodessa sekä aina tapauskohtaisesti pyydettäessä.

Kummien tiiminvetäjät ovat erityisen tärkeitä paikallisten lasten ja nuorten kannalta. Heidän vastuullaan on luotsata vapaaehtoisjoukkoa tekemään vapaaehtoistyötä, jonka vaikutus on konkreettisesti nähtävissä oman alueen lastenklinikalla/-sairaalassa.

Roolissa toimimisen myötä tiiminvetäjällä vahvistuvat myös projektinhallinta- ja johtajataidot.

Kummitiimi auttaa vapaaehtoisia kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja toimenpiteissä, ole siis rohkeasti meihin yhteydessä!