Uusimmat artikkelit

Vappu Pimiä: ”Koen, että tämä on kunniatehtävä”

Juontaja-toimittaja Vappu Pimiä on aktiivinen kummi. Tänä vuonna hänet nähtiin juontamassa Kummien JouluMielelle-konserttia.

Vappu puhumassa yrittäjyydestä Kummien Myynti tekee hyvää -tapahtumassa yhdessä Elastisen ja Sami Hedbergin kanssa. (Kuva: Laura Koljonen)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. varmaan 12 vuotta. Ihan ensimmäisiä kertoja olen ollut keilaamassa tai juontamassa jotakin tapahtumaa. Tulin mukaan niihin aikoihin, kun aloin juontaa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa.

Minut houkutteli mukaan… aiempi toiminnanjohtaja Anne Knaster. Tiesin myös paljon kollegoita ja ystäviä, jotka olivat mukana Kummien toiminnassa.

Hauskaa on ollut erityisesti… kummitehtävän monimuotoisuus. Olen juontanut konsertteja, puhunut yrittäjyydestä ynnä muuta. Koen, että se on kunniatehtävä. Ei tästä voi kieltäytyä, ellei ole aikatauluhaasteita. Kummina toimimisesta tulee senkin takia hyvä fiilis, että näkee kollegoita. Tapahtumissa tunnelma on yleensä hyvä ja toiveikas, vaikka kyyneleet valuisivat. Konserttien juontaminen on ammatillisesti haastavaa, sillä aihepiiri – lasten sairastuminen ja vanhempien tunteet – on niin koskettava. Äidiksi tulon jälkeen tämä kaikki koskettaa vielä enemmän.

Mieleenpainuvin muistoni on… kaikki ne konserttien selviytymistarinat. On uskomattoman mahtavaa nähdä lapsi, joka on selvinnyt.  

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… sen, miten paljon hyväntekeväisyyttä ja vapaaehtoistyötä tässä maassa tehdään lasten hyväksi. Samoin me esiintyjät teemme Kummien tilaisuudet pro bonona, joten voimme haastaa hyväntekeväisyyteen muutkin!

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… perheiden jälkihoitoon. Lapsen sairastuminen mullistaa usein koko elämän. Siinä tilanteessa asiaa ei voi prosessoida, koska voimat menevät selviytymiseen. Sen sijaan jälkikäteen perhettä pitäisi tukea enemmän. Yhden sairastuminen vaikuttaa niin moneen ympärillä olevaan. 

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥