Uusimmat artikkelit

Aki Linnanahde: ”On upeaa, että tutkimustyö on yksi Kummien isoista tukikohteista”

Toimittaja-kirjailija Aki Linnanahde sanoo, että lapsia ja nuoria pitää auttaa ja tukea, eikä vaatia heiltä koko ajan enemmän.

Viime vuoden JouluMielelle-konsertissa Aki Linnanahde haastatteli muun muassa filosofi Esa Saarista. (Kuva: Tomi Palsa)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa… aika lailla kymmenisen vuotta. Juontohommissa olen ollut Kummien tukena. Olen esimerkiksi juontanut useamman Elämä Lapselle -konsertin yhdessä Vappu Pimiän ja Heidi Sohlbergin kanssa. Viime vuonna tein haastatteluja JouluMielelle-konsertin Luminurkkauksessa.

Erityisen tärkeä osa-alue Kummien toiminnassa on… totta kai kaikki lapsiin kokonaisvaltaisesti liittyvä auttaminen. Mutta jos jotakin haluan korostaa, niin on upeaa, että tutkimustyö on yksi Kummien isoista tukikohteista. Tutkimustyön avulla saavutetaan tärkeitä läpimurtoja, ja tutkimustyö on ihan keskeistä siinä, että voidaan auttaa pieniä potilaita.

Mieleenpainuvin muistoni on… ainakin se henki, joka Kummien tapahtumiin liittyy. Kaikki konserteissa esiintyjistä kuvaajiin ja valomiehistä meikkaajiin ovat aidosti sen asian takana. Sen huomaa siitä, millaisia spontaaneita keskusteluja käytävillä käydään, sekä siitä, miten ihmiset suhtautuvat yllättäviin muutoksiin ja pieniin toiveisiin, vaikka tuollaisissa tapahtumissa on aina valtava esiintymis- ja aikataulupaine.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… haluan ensisijaisesti puhua lasten ja nuorten puolesta. Heissä on tulevaisuus. Koska he ovat vielä lapsia ja heikommassa asemassa, heitä pitää auttaa ja tukea. Tässä yhteiskunnassa, jossa yhä kovemmat arvot on vallalla ja eletään maailmassa, joka on epävarma ja raaka, se tarve korostuu. Haluan tehdä asioita lasten ja nuorten hyväksi. Heidän hyväkseen ohjaan omaa rajallista aikaani.

Minut maadoittaa / pitää hyvinvoivana arjessa… Koen olevani ihan hyvinvoiva. Teen arjessa valintoja, jotka tekevät minut hyvinvoivaksi. Jos mietin puhtaasti itseäni, akselilla – lepo, ravinto, liikunta – asioiden on syytä olla tasapainossa. Myös perhe ja ystävät ovat tärkeitä hyvinvoinnilleni.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥