Uusimmat artikkelit

Heidi Sohlberg: ”Pyrin järjestämään kalenterini niin, että Kummien tapahtumat mahtuvat sinne”

Juontaja Heidi Sohlberg on aktiivinen kummi ja haluaa kiinnittää erityistä huomiota potilasviihtyvyyteen.

Heidi Sohlberg on tuttu näky Kummien tapahtumissa. Kuvassa Heidi yrityskeilausillassa juontaja Pepe Jürgensin kanssa. (Kuva: Laura Koljonen)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. vuodesta 2001, jolloin minut kruunattiin Miss Suomeksi. Kummina olen käynyt muun muassa sairaaloissa tervehtimässä pikkupotilaita, juontanut erilaisia tapahtumia sekä ollut mukana potilasperheiden vanhempien hemmottelutapahtumissa. Olen myös mahdollistanut joitakin juttuja, kuten jääkiekkoilija Teemu Selänteen tapaamisen yhdelle potilaalle.

Tiesin Kummeista etukäteen… sen, mitä olin nähnyt nuorempana Elämä Lapselle -konserteista. Tiesin, että Kummit on porukka, joka haluaa tehdä hyvää lapsille ja nuorille. Samoin sen, että Teemu Selänne on ollut yksi perustajajäsenistä. Kun minua pyydettiin mukaan, suostuin heti. Hyväntekeväisyystyö oli minulle tuttu tapa toimia jo ennen missivuottani.

Hauskaa on ollut erityisesti… kaikissa tapahtumissa. Niitä tapahtumia, joista olen kieltäytynyt, ei ole kovin montaa. Pyrin järjestämään kalenterini niin, että Kummien tapahtumat mahtuvat sinne. Olen vuosien varrella saanut paljon uusia ystäviä. Esimerkiksi Kummien golftapahtumissa näkee tiettyjä tyyppejä, joita en muualla tapaa. Jälleennäkeminen on aina yhtä iloinen.

Mieleenpainuvin muistoni on… eräs Elämä Lapselle -konsertti, johon järjestin pöydän pienelle Senja-tytölle. Hän pääsi nauttimaan illasta ennen menehtymistään. Konserttielämys ilahdutti Senjaa kovasti ja sai ajatukset hetkeksi pois sairaudesta. 

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… miten pienillä asioilla voi tuoda iloa. Moni pitää hyväntekeväisyyttä asiana, joka vaatii aina paljon aikaa ja voimia, mutta ei se välttämättä mene niin. Myös pienillä, konkreettisilla jutuilla voi auttaa ja ilahduttaa. Olen myös oppinut sen, että vaikka sairaat lapset ovat usein kokeneet kovia, leikkivä lapsi ei katoa mihinkään.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… tuomalla pienille syöpäpotilaille mahdollisimman paljon aktiviteetteja sairaala-aikaan. Tiedän omasta kokemuksestani, miltä sairaalassa tuntuu viettää pitkiä aikoja.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥