Uusimmat artikkelit

Kummivaikuttaja Sirpa Selänne: ”Olen ihan onnessani, kun olen viime aikoina päässyt hommiin”

Kummivaikuttaja Sirpa Selänne on mukana hyväntekeväisyystyössä kahdella mantereella. Hän tietää, että hyvän tekeminen voi olla myös kivaa.

Sirpa Selänne on ollut mukana Kummit Golfissa kaikkina kertoina. (Kuva: Laura Koljonen)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. aina, sillä tulin mukaan silloin kuin Teemukin, eli joskus 1990-luvun alussa. Kummien tapahtumista olen osallistunut muun muassa Kummit Golfiin, sillä tuossa vaiheessa vuotta olemme vielä Suomessa. Ensi vuonna Kummeilla on juhlavuosi, ja silloin toivon, että pääsen osallistumaan myös muihin tapahtumiin. Lastensairaaloiden tukeminen tuli minulle tutuksi jo Teemun ensimmäisen NHL-seuran Winnipeg Jetsien ajoilta. Minulta tiedusteltiin, haluanko tulla mukaan jääkiekkoilijoiden vaimojen tekemään hyväntekeväisyystyöhön. Yhdysvalloissa yhteiskunta on erilainen kuin Suomessa, ja siellä kerättävät summat ovat ihan eri luokkaa kuin täällä. Mutta maassa maan tavalla. Olen oppinut Suomessa ja Yhdysvalloissa, että hyvän tekeminen voi olla myös kivaa. Kun annat, saat itsekin. 

Erityisen tärkeä osa-alue Kummien toiminnassa on… se, miten koko perheen hyvinvointi otetaan huomioon. Kaikki tuen kohteet ovat tietenkin tärkeitä, mutta olen itse hirveän perhekeskeinen, ja minua koskettaa se, miten vanhemmilla on mahdollisuus olla mukana lastensa tukena sairaaloissa. Perheistä on tärkeää pitää huolta.

Mieleenpainuvin muistoni on… varmasti ne kerrat, kun olen ollut Teemun mukana sairaalakäynneillä. Sairaalassa näkee konkreettisesti sen, kenelle ollaan tekemässä hyvää. Kohtaamiset ovat olleet mieleenpainuvia, ja lapset ilahtuvat käynneistä.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… Olen ihan onnessani, kun olen viime aikoina päässyt hommiin. Pari vuotta sitten sanoin, että haluan tehdä enemmän, ja nyt olen saanut olla mukana toteuttamassa juttuja. Olen esimerkiksi ollut mukana Kummit Golfin suunnittelussa. Aiemmin olen ollut pelaamassa, mutta tykkään myös järjestää ja miettiä yksityiskohtia. Tekeminen antaa enemmän kuin vain pelaaminen. 

Minut maadoittaa / pitää hyvinvoivana arjessa…. Ainakin yritän syödä terveellisesti. Pyrin siihen, että ainakin yhdellä aterialla päivässä on jotakin vihreää. Liikuntaa harrastan: kävelen paljon ja pelaan tennistä. Amerikassa käyn jumppatunneilla, joogaan ja harrastan kuntoliikuntaa. Mitään maratoneja en enää ala juosta.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥