Uusimmat artikkelit

Kuusi Kummien tukijoukoissa olevaa kertoo: Tästä syystä tuen Kummeja

Polku Kummien tukemiseen on jokaisella erilainen. Yksi on mukana auttamisen halusta, toinen henkilökohtaisista syistä, kolmas koska arvostaa tiedettä ja neljäs kotoa saadun esimerkin kannustamana. Kuusi henkilöä kertoo, miksi juuri he ovat mukana Kummien tukijoukoissa.

Marika Parkkosta motivoi nähdä avun perillemeno. (Kuva: Laura Koljonen)

”20 vuotta sitten kummipoikani sairautta ei olisi voitu hoitaa

Marika Parkkonen, turvatarkastajien koordinaattori:

Lapset ovat lähellä sydäntäni, vaikka minulla ei omia olekaan. Minulla on kuitenkin paljon lapsia lähipiirissä ja kummilapsia – lapset ovat tulevaisuuden toivo.

Tutkimustyö on minulle erityisen tärkeä osa-alue, sillä sitä kautta sairauksiin löydetään parannuskeinoja. Esimerkiksi 20 vuotta sitten kummipoikani sairautta ei olisi voitu hoitaa. Nyt hän voi elää normaalia arkea. 

Kummien työssä minulle on tärkeää se, että lasten auttamisen lisäksi työllä tuetaan myös vanhempia.

Tuen Kummeja antamalla aikaani vapaaehtoistyöhön ja tekemällä pieniä lahjoituksia.

Esimerkin vapaaehtoistyöhön sain kotoa, kun äitini otti minut 16-vuotiaana mukaan Kummien vapaaehtoistoimintaan. Hän on tehnyt sitä pitkään.

Minua motivoi nähdä antamani avun tulokset. Jokainen lahjoittaja näkee vaikkapa konsertti-inserteistä, mihin heidän rahansa menevät. Minä näen myös, mitä vapaaehtoisvoimin saadaan aikaan erilaisissa tapahtumissa.

Suvi Ylikylä-Elers antaa Kummeille aikaansa. (Kuva: Suvi Ylikylä-Elersin kuva-albumi)

”Kummien kautta voin tehdä asioita paikallisesti

Suvi Ylikylä-Elers, kumppanuuspäällikkö:

Kummien työssä minua puhuttelee eniten sairaala-arjen parantaminen – sekä lapsille että heidän vanhemmilleen. Kummit mahdollistaa pieniä elämyksiä sairaala-arkeen, joka poikkeaa hyvin merkittävästi normaalista arjesta.

Sairauteen liittyy paljon surua ja huolta, ja siksi potilasperheiden viihtyvyyden parantaminen on tärkeää. Pienten yllätysten ja elämysten avulla potilas ja hänen perheensä saavat edes hetkeksi muuta mietittävää. Kun elämän täyttää huoli, silloin pienikin ilonpilkahdus, kuten sairaalassa jaettu vappupallo, voi tuoda ison ilon.

Minulla on omia kokemuksia siitä, mitä tarkoittaa, kun lapsi sairastaa. Näiden kokemusten kautta Kummien toiminta on tullut entistäkin tärkeämmäksi.

Tapani tukea Kummeja on antaa yhdistykselle aikaani tunteja laskematta. Kummit on tunnettu yhdistys, jolla on pitkä ja hyvä historia. Pidän siitä, että Kummien kautta voin tehdä asioita paikallisesti.

Hanna Heinikaista puhuttelee Kummien työn tiedeperusta. (Kuva: Hanna Heinikaisen kuva-albumi)

”Tärkeää työtä tehdään tiedeperusteisesti

Hanna Heinikainen, kehityskoordinaattori:

Kummeissa minua puhuttelee se, että tärkeää työtä tehdään tiedeperusteisesti. Sen lisäksi mielenterveyspuolella työ on ennakoivaa, ei vain jälkihoitoa. Kun maailma kehittyy, on ihanaa, että voimme hoitaa lasten ja nuorten sairauksia ennakoivasti.

Kummeilla on myös hyvät perusteet, miksi tiettyihin sairauksiin halutaan etsiä ratkaisuja. Kummit ei auta vain auttamisen halusta. Toki auttamisen halu on tärkeää, mutta keinojen pitää olla myös toimivia ja tehokkaita.

Sen lisäksi, että koen Kummien puuttuvan oikeanlaisiin asioihin, se on tuttu ja luotettava organisaatio.

Kummien tekemä työ on tullut lähelle omassa elämässäni. Kun on itsekin ollut avun tarpeessa, se herättää. 

Minun tapani auttaa on kertoa eteenpäin Kummien tekemästä tärkeästä työstä. Lisäksi olen lahjoittanut pieniä summia.

Joona Kokkola (kesk.) lahjoitti päivän tienestit Kummeille. (Kuva: Fysiomaker)

”Yliopistosairaaloiden panos terveydenhuoltoomme on valtava

Joona Kokkola, vastaava fysioterapeutti:

Lasten ja nuorten auttaminen on lähellä arvojani. Kaikki Kummien tukikohteet ovat minulle tärkeitä, mutta erityisesti arvostan yliopistosairaaloita ja niihin tehtäviä laitehankintoja. Yliopistosairaaloiden panos terveydenhuoltoomme on valtava.

Kummeja on tullut seurattua aiemminkin, mutta parin vuoden sisällä olen kohdannut työssäni asioita, jotka ovat tuoneet Kummien toiminnan lähemmäksi arkeani.

Minun tapani auttaa Kummeja on ollut muun muassa työpanokseni lahjoittaminen. Olen yksi kuopiolaisen Fysiomakerin omistajista, ja viime joulukuussa päätimme lahjoittaa koko päivän tuoton Kummeille.

Kerroimme asiasta somessa asiakkaillemme, ja nähtävissä oli pieni yleisöryntäys, kun ihmiset varasivat aikoja. Sen päivän kaikki asiakkaat tiesivät hyväntekeväisyystempauksesta. Yrityksessämme on 19 työntekijää, ja jokainen lähti mukaan – osa urakoi jopa 12 tunnin työpäivän. Tuli mieleen vanhan ajan talkoohenki.

Noora Wesin on huomannut, että monella on kipinä auttamiseen. Noora kuvassa vasemmalla, oikealla Jenna Rantoharju. (Kuva: Noora Wesin kuva-albumi)

”Näen, miten paljon Teemu-nalle lapsia ilahduttaa

Noora Wesin, palvelusihteeri:

Minulla on henkilökohtaiset motiivit tukea Kummien työtä: olen nähnyt, miten apu menee perille sitä tarvitsevalle. 5-vuotiaalla kummipojallani on vaikea sairaus ja hän syntyi keskosena. Kummipoikani selvisi sellaisen laitteen avulla, joka oli hankittu Kummien varoilla. Olen myös nähnyt, mikä merkitys Kummien tarjoamalle virkistyspäivällä on vanhemmille.

Kummit on minulle lapsuudesta tuttu. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, ja sieltä masinoitiin aina konserttireissu Elämä Lapselle -konserttiin.

Olen mukana Kummien vapaaehtoistoiminnassa. Vapaaehtoisena minua motivoi eniten, kun näen, miten paljon Teemu-nalle ilahduttaa lapsia pörrätessään jossain kauppakauppakeskuksessa. Pidän siitä, että voimme tuoda iloa kaikille lapsille, emme vain pienille potilaille.

Kummien kautta olen tutustunut ja verkostoitunut useiden ihmisen kanssa. Minusta tuntuu, että tosi monella on kipinä auttamiseen ja lasten hyvinvoinnin tukemiseen. 

Lasten ja nuorten mielenterveys on lähellä Mia Kajosmäen sydäntä. (Kuva: Laura Tammisto)

”Hyväntekeväisyys liittyy minulla merkityksellisyyteen

Mia Kajosmäki, hyvinvointiyrittäjä:

Ajattelen hyväntekeväisyyttä isompana kokonaisuutena. Hyväntekeväisyys liittyy minulla merkityksellisyyteen, ja Kummit olen valinnut kotimaisuuden vuoksi. Kummit on kotimainen ja konkreettinen, ja vie apua sitä tarvitseville.

Olen aikoinaan työskennellyt kehitysvammapuolella lasten lyhytaikaishoidossa. Tällä hetkellä työskentelen työhyvinvoinnin parissa. Kummien tukikohteista lähimpänä sydäntäni on lasten ja nuorten mielenterveys. 

Vuonna 1995 valmistuin psykiatriseksi sairaanhoitajaksi, ja niiltä ajoilta jäi kiinnostus ihmisen mieleen. Se kiinnostus on kasvanut elämän varrella. Samalla on vahvistunut tietämys siitä, miten tärkeää meidän on pitää huolta mielestämme ja osata johtaa sitä. 

Toinen minulle tärkeä kohde on tutkimustyö. Ilman tutkimusta asiat eivät mene eteenpäin. 

MITEN? Muun muassa näin voit tukea Kummeja

1) Tekemällä kertalahjoituksen

2) Ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi

3) Perustamalla oman keräyksen esimerkiksi merkkipäiväsi kunniaksi

4) Antamalla aikaasi Kummeille

5) Ryhtymällä kummikaveriksi

6) Menemällä kummitilaan isomman porukan kanssa

Lue lisää: kummit.fi

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥