Uusimmat artikkelit

Lifa Air ja Kummit solmivat yhteistyösopimuksen – Teemu-nalle pääsi kasvomaskimalliksi!

Lifa Air lahjoitti Kummien kautta pikkupotilaille kissa- ja koirakuosisia kirurgisia kasvomaskeja. Lopulta yhteistyö laajeni kokonaan uudeksi maskimallistoksi.

Yhteistyön kunniaksi Teemu-nalle vieraili Lifa Airin tehtaalla. Lifa Airin maskit ovat allergiatestattuja ja mallia Type IIR, ja ne on tehty puhdastilatuotannossa. (Kuva: Markku Pajunen)

Koronavirus lisäsi katukuvaan sen, mikä sairaaloissa on arkipäivää: kasvomaskit.

Mutta pitääkö kirurgisten maskien olla niin tylsännäköisiä, pohdittiin Lifa Airilla.

Yrityksellä on pitkä kokemus muun muassa ilmanpuhdistimista ja muista puhtaaseen ilmaan liittyvistä tuotteista ja teknologioista. Keväällä 2020 koronapandemian myötä yritys alkoi valmistaa Suomessa myös kirurgisia kasvomaskeja, jotta terveydenhuollon maskitarve saatiin varmistettua. 

Lifa Airissa mietittiin, että sairaaloissa lapsipotilaat eivät näe hoitajan kasvoja, vaan pelkän valjun värisen maskin.

– Päätimme lahjoittaa erilaisia kissa- ja koiramaskeja HUSin Uuteen lastensairaalaan. Sieltä ehdotettiin, että ne kannattaa lahjoittaa Kummien kautta, sillä silloin maskeja on mahdollista jakaa myös neljän muun yliopistosairaalan pikkupotilaille, sanoo Lifa Airin myyntijohtaja Juha Tamminen.

Kertaluontoiseksi ajateltu lahjoitus kuitenkin poiki kivan yhteistyön Kummien kanssa.

Kuvioidut kasvomaskit lisäävät potilasviihtyvyyttä

Kummien kanssa keskustelu eteni nopeasti siihen, että mitä jos yritys tekisi maskilahjoituksen lisäksi myös Teemu-nalle -maskin. Sitä olisi mahdollista myydä Kummien ja Lifa Airin verkkokaupoissa.

– Kummien Facebook-sivuilla järjestettiin äänestys suosituimmista kuoseista, ja erilaisista vaihtoehdoista tuotantoon valikoitui loppujen lopuksi kaksi: Teemu-nalle kokovartalokuvalla ja Teemu-nalle aurinkolaseissa, kertoo markkinointijohtaja Juha Uppa.

Kummit ja Lifa Air solmivat yhteistyösopimuksen. Sen myötä myytyjen Kummi-maskien lahjoitusosuus ohjataan Kummien yleispottiin, josta se jaetaan pikkupotilaiden parhaan mahdollisen hoidon takaamiseksi.

– Tavoitteena ja toiveena on, että jokin iso kauppaliike ottaisi Teemu-nalle -maskit myyntiin ja osallistuisi samalla Kummien tukemiseen. Mutta paras kiitos meille on tullut sairaaloista. Hoitajat ovat viestittäneet, että maskeissa on hyvä hengittää ja että kuviointi tuo iloa työyhteisöön. Lapsipotilaille kuvioidut maskit ovat olleet todellinen jäänmurtaja, Juha Tamminen sanoo. 

Teemu-nalle -maskeja voi ostaa Kummien verkkokaupasta

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥