Uusimmat artikkelit

MiskaMH: ”Odotan, että pääsen jälleen morottamaan jengiä”

Tubettaja ja sisällöntuottaja MiskaMH yllättyi ensimmäisellä sairaalavierailullaan, miten paljon tekemistä sairaaloissa on lapsille.

Vaikuttajakummi MiskaMH on tehnyt sairaalavierailuiden lisäksi juontohommia Kummien konserteissa. (Kuva: Laura Koljonen)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. vuodesta 2019. Samaan aikaan toimintaan tuli mukaan useampi tubettaja Splay One -yhteistyön myötä. Halukkaat pääsivät lastensairaalaan lapsipotilaita tapaamaan. Se oli huikea kokemus. Itselleni jäi mieleen, kun eräs isä kysyi, ehtisimmekö toisen tubettajan, Roposen, kanssa morottamaan hänen lastaan. Totta kai ehdimme. Kun lähdimme pois ja katsoimme taakse, lasi-ikkunan läpi näkyi kaksi todella iloista hahmoa.

Erityisen tärkeä osa-alue Kummien toiminnassa on… tutkimustyö. Jos sitä ei tehdä, sairauksiin ei löydetä parannuskeinoja. Jos ei ole varaa tehdä tutkimusta, sitä ei paikata laitemäärillä. Sairauden hoidon lisäksi myös potilasviihtyvyys merkitsee paljon. Sairaalavierailuilla olen yllättynyt, miten paljon sairaaloissa on tekemistä lapsille. On pelejä, telkkareita, leluja. Sairaaloissa on valoisaa ja viihtyisää. Minulla oli sairaalasta aiemmin todella erilainen mielikuva.

Mieleenpainuvin muistoni on…. jokainen potilasvierailu. Elämä Lapselle -konsertissa kaksi poikaa tuli moikkaamaan minua, kun juttelimme ennen suoraa lähetystä. Olin aiemmin lähettänyt heille videotervehdyksen, ja he kertoivat, miten kiva se oli saada. Yllätyin, miten iloisia he olivat siitä, sillä en varsinaisesti pidä itseäni mitenkään mielenkiintoisena henkilönä. Palaute tuntui merkitykselliseltä. 

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… En ole ajatellut mitään tiettyä osa-aluetta. Lahjoitusten lisäksi on mielestäni tärkeää tuoda sairaaloihin viihtyvyyttä ja iloa. Odotan, että pääsen jälleen morottamaan jengiä. 

Pidän omasta hyvinvoinnistani huolta… liikunnan ja oman rauhan avulla. Tylsä vastaus, mutta toimii. Tykkään juosta luonnossa. Siellä pääsee ihan eri tavalla ajattelemaan.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥