Uusimmat artikkelit

”Tänään kontrollissa oli kaikki hyvin”

Pienen sydänpotilaan äiti, Heidi Forsell, piti kuvapäiväkirjaa lapsen kontrollikäynnistä.

Sydämen ultraus.

Tänään kontrollissa kaikki tutkimukset olivat tuttuja juttuja. Sydämen ultraäänitutkimuksen ajan ”palvelusväki” toimii ohjelmapalveluna. Tutkimuksissa on nähty kyllä monenlaista sirkusta, jotta on saatu lapsi pysymään paikallaan. Ennen ultraäänitutkimus hoidettiin äidin sylissä, mutta nyt potilas haluaa jo pötköttää itse.

Tukea vanhemmasta.

Kontrollipäivä on aina jännittävä koko perheelle, ja siihen valmistaudutaan monin keinoin. 4-vuotias osaa jo itse sanoittaa, mitkä asiat jännitykseen helpottavat. Käden silittäminen on yksi niistä.

Kiipeilyä sairaalassa.

Pandemian vuoksi sairaalassa ei ole juurikaan ollut leluja käytössä, mutta kyllä luovuus keinot leikille keksii. Kiipeiltävää ja tutkittavaa riittää, ja pitkät käytävät mahdollistavat helposti sekä juoksukisat että hippaleikin.

Orava kainalossa toimenpiteeseen.

Orava on kulkenut monessa matkassa mukana – ja niin se kulki tänäänkin. Orava on nähnyt leikkauksia ja tehohoidon. Se on kulkenut mukana sellaisiinkin paikkoihin, joihin vanhemmat eivät pääse mukaan. Oravan tuki on korvaamaton.

Suosikkitekemistä sairaalassa.

Sairaalareissujen lopuksi pikku potilaalle on tärkeää päästä sairaalaan kahvioon syömään itse valittu salaatti ja värittää kaloja. Tänään kontrollissa oli kaikki hyvin. Loppuvuodesta sitten seuraavan kerran.

Teksti ja kuvat: Heidi Forsell

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥