Uusimmat artikkelit

The Platform Gallery ja Sami Korkiakoski lasten mielenterveyden asialla yhdessä Kummien kanssa

The Platform Gallery ja kansainvälisesti tunnettu taidemaalari Sami Korkiakoski lahjoittavat TEDDY TEDDY -teoksen huutokaupattavaksi lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi. Lahjoitus kohdennetaan Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjaan, jonka avulla edistetään lasten ja nuorten mielenterveyttä näyttöön perustuvia hoitomenetelmiä tukemalla koko Suomessa.

Mielen tila -kampanjassa keskitytään mm. lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöihin pureutuvan Cool Kids -hoito-ohjelman valtakunnalliseen jalkauttamiseen. Ahdistuneisuus koskettaa jopa 100 000 lasta ja nuorta Suomessa, joten tukikohde on hyvin ajankohtainen ja tärkeä. Cool Kids on tehokas, näyttöön perustuva hoitomenetelmä lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden ehkäisemiseksi. Tutkimusten mukaan jopa 50 % hoitoprosessin läpikäyneistä lapsista ja nuorista ei täytä ahdistuneisuushäiriön diagnoosia hoidon jälkeen. Cool Kids -hoito-ohjelma tukee lapsen ohessa koko perhettä.

The Platform Galleryn Rasmus Sorsa on ylpeä saadessaan jatkaa Kummien perustajäseniin kuuluneen isänsä, taitelija Riki Sorsan tärkeää hyväntekeväisyystyötä:

“Kummit on aina ollut osa elämääni isäni kautta. Muistan hyvin kaikki Elämä Lapselle -konsertit ja lukuisat lastensairaalavierailut sekä muut esiintymiset pienten potilaiden hyväksi. Nyt kun minulla itselläni on mahdollisuus auttaa ja samalla jatkaa tätä tärkeätä työtä, Kummit oli luonnollinen valinta myös minulle. Haluan olla mukana tekemässä hyvää lapsille ja nuorille.”

TEDDY TEDDY on taidemaalari Sami Korkiakosken (s.1978) uuden ”Life With Stuffed Animals” -teossarjan maalaus, joka sisältää vahvaa viivaekspressiota, nyt uudella, astetta figuratiivisemmalla tavalla. TEDDY TEDDY- teos näyttää ensisilmäyksellä koostuvan tuttujen eleiden ja vauhdikkaiden vetojen kerrostumista, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa pehmolelujen ja teddykarhujen elämän maalauksen sisällä. Korkiakoskella on lapsesta saakka ollut pehmoleluihin vahva tunneside. Lapsena ne olivat taiteilijalle sekä turvapaikka että ilontuottaja ja kuuluivat tärkeänä osana hänen leikkeihinsä ja elämään. Kummit ry:lle huutokaupattavaksi tehtävällä teoslahjoituksella hän haluaa korostaa pehmolelujen ja leikin merkitystä lapselle, ja olla omalta osaltaan tällä tavoin tukemassa ja kannustamassa lapsia eteenpäin. Korkiakoski on maailmalla tunnettu taidemaalari, joka on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (TaM 2007) ja Kuvataideakatemiasta (KuM 2013). Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä kotimaassa ja viimevuosina esittänyt teoksiaan mm. Brisbanessa Australiassa, Tel Avivissa Israelissa sekä Los Angelesissa, Fort Lauderdalessa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa.

TEDDY TEDDY -teos on huudettavissa The Platform Galleryn verkkosivuilla:https://art.theplatform.pro/products/copy-of-teddy-teddy

Platform Gallery on uusi nykytaiteen galleria, joka sijaitsee Helsingin ensimmäisen startup -kampuksen Maria 01 (Lapinlahdenkatu 16) rakennuksen 4 sydämessä. Platform Gallery tarjoaa ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä ja taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy yksityisvierailuihin. Tavoitteenamme on tulla Suomen johtavaksi nykytaiteen galleriaksi. Teemme tämän tarjoamalla hauskan ja rennon tavan sekä uusille että kokeneille taiteen ystäville kokea monipuolinen valikoima tämän päivän innovatiivisimpia ja menestyneimpiä suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Vakiintuneiden ja nousevien nykytaiteilijoiden luettelo tulevien esitysten luettelossa on vaikuttava – ja kasvaa edelleen. Tunnettujen kansainvälisten taiteilijoiden, kuten EGS: n, Jaakko Mattila ja Eugenio Merino, jotka esittivät äskettäin, sekä J-P Metsävainio, jonka näyttely on tarkoitus järjestää myöhemmin tänä vuonna. Platform Gallery esittelee myös useita uuden sukupolven suomalaisia taiteilijoita tulevan kauden aikana tammikuusta alkaen Einari Hyvösen kanssa.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥