Uusimmat artikkelit

Tukijamme – Sinä olet mukana parhaan mahdollistamisessa

Kummien tuki lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon varmistamiseksi Suomessa jakautuu useaan eri kohteeseen.

Suomalainen terveydenhoito on huippuluokkaa. Huipulla pysyminen vaatii kuitenkin jatkuvaa kehitystyötä ja tutkimusta. Kummien tavoitteena on tukea parasta mahdollista hoitoa lapsille ja nuorille Suomessa, ja siksi tukemme suuntautuu useampaan eri osa-alueeseen.

Yliopistosairaalat hoitavat vakavasti sairastuneet

Vakavasti sairastuessaan kuka tahansa suomalaislapsi hoidetaan mitä todennäköisemmin jossakin maamme viidestä yliopistosairaalasta. Kummien työllä tuetaan viittä yliopistollista lastensairaalaa ja -klinikkaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Yliopistosairaaloissa tehdään muun muassa lasten syöpähoidot, elinsiirrot ja sydänkirurgia.

Tutkimustyö takaa tulevaisuuden hoidot

Kummien tukea ohjataan myös lastentautien tutkimukseen. Pitkän linjan ammattilaiset tekevät tutkimustyötä juuri muun muassa yliopistosairaaloissa. Sairaaloissa on myös käynnissä runsaasti erilaisia kehityshankkeita, ja hoitomenetelmiä kehitetään jatkuvasti. 

Uusien laitteiden ja teknologioiden avulla hoitokokemusta on mahdollista helpottaa.

Tutkimuskohteena on vuosien mittaan ollut muun muassa keskoshoito, diabetes, keliakia ja erilaiset syövät. Tutkimustyön ansiosta on pystytty ottamaan merkittäviä askelia parhaan mahdollisen hoidon saavuttamisessa. Esimerkiksi tietyissä lasten syöpähoidoissa tulokset hoidoista ovat olleet niin hyviä, että on voitu keskittyä hoidon potilaskohtaisen räätälöinnin kehittämiseen. Näin on saatu myös helpotettua hoidosta aiheutuvia sivuvaikutuksia.

Kehittyneimmät hoitolaitteet helpottavat hoitoa ja auttavat henkilöstön työtä

Sairaaloiden oma kehitystyö ja paras mahdollinen hoito vaatii myös sitä, että sairaaloiden on hankittava aiempaa kehittyneempiä hoitolaitteita. Monet Kummituella hankittavat laitteet liittyvät nimenomaan sairaaloiden omiin kehityshankkeisiin ja hoitomenetelmien edistämiseen. Joskus esimerkiksi laitteen pitämä ääni voi olla lapsipotilaalle epämiellyttävä ja jopa hoitoa hankaloittava kokemus. Uusien laitteiden ja teknologioiden avulla hoitokokemusta on mahdollista helpottaa. 

Potilasviihtyvyys tukee perheen jaksamista

Virkistystoiminta on tärkeimpiä tukikohteitamme siksi, että haluamme huolehtia potilaan ja hänen perheensä jaksamisesta elämää mullistavassa tilanteessa. Potilaiden virkistystoiminta kattaa monenlaisia aktiviteetteja sairaalavierailuista virkistyspäiviin sekä lelu- ja askartelulahjoituksiin. Pienillä, mutta sitäkin tärkeämmillä toimilla voi olla hyvin suuri merkitys siihen, millainen muisto lapselle jää sairaala-ajasta.

Mielenterveystyö tuo konkreettista apua

Lasten ja nuorten mielenterveystyö on Kummien tuen keskiössä erityisesti nyt, kun apua tarvitaan laajasti. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien hoitoon tarvitaan lisää näyttöön perustuvia hoitomenetelmiä, joita olisi saatavilla ympäri Suomen.

Kummien ja HUSin yhteistyössä käynnistämän Cool Kids -hoitomenetelmän levittämishanke koko Suomeen on täydessä vauhdissa. Tähän mennessä on pystytty kouluttamaan jo yli 120 uutta osaajaa, jotka hoitavat ahdistuneisuushäiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria. Ryhmämuotoinen, näyttöön perustuva hoitomenetelmä antaa myös mahdollisuuksia tehokkaampaan hoitojen toteuttamiseen, kun samanaikaisesti voidaan hoitaa useampia perheitä. Hyvien kokemusten ja suuren kysynnän vuoksi käynnistymässä on myös toinen mielenterveyden tukemiseen liittyvä hanke: DKT eli dialektinen käyttäytymisterapia. Dialektinen käyttäytymisterapia keskittyy elämää uhkaavien käytöshäiriöiden hoitoon.

Lämmin kiitos, että olet tukenamme tässä tärkeässä työssä!

Teksti: Kummit

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥