Uusimmat artikkelit

Jaakko Loikkanen: ”Kummina olo tuntuu luontevalta ja hyvältä”

MTV3:n toimittaja-uutisankkuri Jaakko Loikkanen on tuore kummi. Yhdistys oli hänelle entuudestaan tuttu, mutta Kummien tekemän työn laajuus yllätti hänet.

Jaakko Loikkanen juonsi tämän vuoden JouluMielelle-konsertin yhdessä Marja Hintikan kanssa. (Kuva: Tomi Palsa)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. viime vuoden joulukonsertista asti. Se on ensimmäinen konkreettinen osallistumiseni Kummien toimintaan. Olin viime ja tänä vuonna mukana juontamassa JouluMielelle-konserttia. Tänä vuonna olo oli hieman varmempi, kun tunsin mukana olevat ihmiset.

Tiesin Kummeista etukäteen… aika paljon. Se oli ensimmäisiä tietämiäni hyväntekeväisyystahoja, ja koska olen syntynyt vuonna 1985, lapuudessani jääkiekkoilija Teemu Selänne oli kova juttu. Siksi olin kiinnittänyt Kummeihin erityistä huomiota. Minut kuitenkin yllätti se, mitä kaikkea Kummit tekeekään. En esimerkiksi tiennyt, että mielenterveystyön osalta Kummeilla on menossa niin monta eri hanketta.

Hauskaa on ollut erityisesti… se, että Kummien juontokeikat ovat niin erilaisia kuin oma päivätyöni toimittajana ja uutisankkurina. Lisäksi itselläni on pieniä lapsia, joten Kummien tekemä työ koskettaa minua hieman eri tavalla kuin päivätyöni, vaikka koen myös sen merkitykselliseksi.

Mieleenpainuvin muistoni on… ehkä tämän vuoden joulukonsertista, jossa oli insertti pienen Veean elämästä. Insertin jälkeen sain sanoa, että ”kiva Veea, kun olet täällä”. Itselleni se oli vaikein ja ihanin hetki. 

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… konkreettisesti sen, että mitä tahansa voi tapahtua kenelle tahansa. Sekä hyvässä mielessä että huonossa. Usein kyse on vain tuurista.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… omalla osaamisellani. Jos siitä tai persoonastani on apua pienille potilaille, totta kai annan aikaani ja haluan olla mukana. Kummina olo tuntuu luontevalta ja hyvältä. 

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥