Uusimmat artikkelit

Kummit valikoitui Spondan kumppaniksi henkilöstökyselyn perusteella

Toimitila- ja kauppakeskuskiinteistöjä omistava ja vuokraava Sponda on tehnyt Kummien kautta isoja laitelahjoituksia HUSin Uuteen lastensairaalaan.

Pirkko Airaksinen on Spondan vastuullisuuspäällikkö. (Kuva: Sponda)

Yritysvastuuta voi kantaa monella tavalla. Sponda on valinnut Lastenklinikoiden Kummit kumppanikseen jo useampana vuotena.

Spondan vastuullisuuspäällikkö Pirkko Airaksinen kertoo, että hyväntekeväisyys ja lahjoitukset ovat osa Spondan vastuullisuusohjelmaa ja tärkeä osa sosiaalisen vastuun tavoitteita.

Sosiaalisen vastuun lisäksi Spondan strategiaan kuuluu muun muassa ympäristövastuu, taloudellinen vastuu ja henkilöstövastuu.

– Uskon, että koronapandemian myötä sosiaalinen vastuu nähdään yrityksissä entistä tärkeämpänä, Airaksinen sanoo.

Useita laitehankintoja

Sponda on tehnyt Kummien kautta kaksi isoa laitelahjoitusta HUSin Uuteen lastensairaalaan.

Vuonna 2019 yritys osallistui ECMO-laitteen hankintaan. Laite mahdollistaa veren ulkoisen hapetuksen, ja sen tarkoituksena on turvata laitehoidon riittävyys muun muassa pandemia-aikana.

Viime vuonna Spondan lahjoituksella tuettiin neuronavigaattorin lisäohjelmiston hankintaa. Se auttaa leikkauksen aikana paikantamaan aivokasvaimia ja epilepsiapesäkkeitä, ja sen avulla aivoleikkaus voidaan tehdä mahdollisimman tarkasti.

– Me emme itse valinneet lahjoitettavia laitteita, vaan halusimme kohdistaa lahjoituksemme sairaalan senhetkinen tarpeen mukaan, Airaksinen kertoo.

Henkilöstön valinta

Lastenklinikoiden Kummit valikoitui Spondan kumppaniksi henkilöstölle tehdyn kyselyn perusteella.

– Henkilöstö valitsi mieluisimmaksi lahjoituskohteeksi Uuden lastensairaalan, ja toivetta kuunneltiin.

Airaksinen kertoo, että Spondalla on myös muunlaista yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa. Yritys tarjoaa erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille ja vastuullisuutta edistäville järjestöille mahdollisuuden jakaa merkityksellistä viestiään sekä järjestää erilaisia keräyksiä ja tapahtumia Spondan kauppakeskuksissa.

Airaksinen kannustaa muitakin yrityksiä harjoittamaan yritysvastuuta.

– Yritysten on entistä tärkeämpää ottaa huomioon ympärillä oleva yhteiskunta. Vastuullisuus on arvopohjaista toimintaa, jota myös oma henkilöstö arvostaa. 

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥