Uusimmat artikkelit

Robin Packalen: ”Haluan olla messissä, jos avun kohteena ovat lapset ja nuoret”

Artisti Robin Packalenin mieleen ovat jääneet etenkin potilastapaamiset.

Robin Packalen sanoo, että sairaalavierailulla tulee itsellekin iloinen olo, kun näkee vierailun tuoman ilon toisten kasvoilla. (Kuva: Laura Koljonen)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa… muistaakseni vuodesta 2012. Ensimmäinen kosketukseni Kummeihin oli Elämä Lapselle -konsertti. Olin juuri julkaissut ensimmäisen levyni. Konsertissa esitin biisin Faija Skitsoo.

Tiesin Kummeista etukäteen… juuri konsertit, sillä olin lapsena katsonut televisiosta Elämä Lapselle -konsertteja. Tiesimme levy-yhtiön kanssa, mitä Kummit tukee, joten ei sitä kauaa tarvinnut miettiä. Haluan olla messissä, jos avun kohteena ovat lapset ja nuoret.

Hauskaa on ollut erityisesti… esiintyminen Kummien tapahtumissa. Kerran esiinnyin konsertissa Santa Cruzin bändin, Nikke Ankaran ja Brädin kanssa. Esitimme biisin Yö kuuluu meille. Sinä kesänä olin tippunut lavalta varmaan viisi kertaa. Myös sillä kertaa lava oli hämärä ja ehdin miettiä, että toivottavasti en tipu. No, tietysti puolessa välissä konserttia putosin. Isäni oli katsonut konsertin teeveestä, mutta hän ei ollut huomannut tippumistani. Kraanakamera oli kuvannut koko sen ajan yleisöä, ja ehdin kiivetä takaisin lavalle.

Mieleenpainuvin muistoni on… potilaiden tapaaminen sairaalassa ja konserteissa. Muistan erään pojan, jolla oli vakavampi sairaus. Pari vuotta siitä, kun olin käynyt moikkaamassa häntä Hartwall Arenan aitiossa, näin hänet uudestaan. Hän voi paremmin – mikä oli mahtavaa! Viime vuonna minulla oli keikka Oulussa, ja samalla reissulla kävin nostattamassa tunnelmaa Oulun lastenklinikalla. Samanlaisia vierailuja olen tehnyt Tyksissä. Jos pystyn olemaan avuksi siten, että käyn juttelemassa potilaiden kanssa, se on vähintä, mitä voin tehdä. 

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… että omaa terveyttään kannattaa arvostaa. Olen kuullut sekä hyviä että huonoja tarinoita. Jos kaikilla läheisillä on terveysasiat kunnossa, nämä asiat eivät ehkä tule edes mieleen.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… En osaa tehdä mitään muuta kuin musaa ja laulaa. Olen mielestäni ihan hyväntahtoinen ihminen, joten jos voin läsnäolollani ja musallani auttaa muita, se on mun tavoite. Haluan myös levittää ihmisille tietoisuutta siitä, että maailmassa on vaikeita asioita ja että oma terveys ei ole itsestäänselvyys. 

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥