Uusimmat artikkelit

Lentopistelahjoitukset mahdollistavat Jannen ja Päivin perheen arjen haastavassa tilanteessa

Narsku ja vanhemmat yhdessä sairaalassa.

Maaliskuussa 2022 perheeseemme syntyi hätäsektiolla pieni keskonen. Rakas poikamme painoi syntyessään 1005 grammaa. Kutsumme poikaamme tässä tarinassa lempinimellä Narsku, joka on lähtöisin hänen pitämästään, keskosille tyypillisestä narskuttelunomaisesta äänestä. Narskun syntymän jälkeen vietimme Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) vastasyntyneiden teho- ja valvontayksikössä aikaa noin kaksi ja puoli kuukautta. Pojan vointi oli tuona aikana pikkukeskoseksi yllättävän hyvä. Minä, pojan äiti matkasin lähes päivittäin 1,5 tunnin ajomatkan OYS:iin tuon 2,5 kuukauden ajan. Välillä saimme Kummien kautta käyttöömme Scandicin hotelliseteleitä, jotka helpottivat sairaalaan kulkemista ja toivat arkeen pienen hengähdystauon. Toukokuun lopussa Narsku pääsi kotiutumaan.

Ehdimme olla kotona vain päivän, kun jouduimme takaisin sairaalaan pojan lopettaessa syömisen, ollen apaattinen ja pulautellen vihreää nestettä. Pojalla todettiin OYS:issa suolitukos. Tukos ei lähtenyt helpottamaan ja vointi huononi ennestään. Kesäkuun alussa hänelle leikattiin avanne. Leikkaus oli raskas ja poika oli lasten teho-osastolla hengityskoneessa viikon ja teho-osastolla yhteensä kuukauden. Avanne ei syystä tai toisesta lähtenyt tuottamaan, pojan vointi huononi ja hän sai kaksi pahaa infektiota. Toisen kohdalla elintoiminnot laskivat niin, että jouduttiin pelkäämään pojan menettämistä. Lopulta Narskulle saatiin siirto Uuteen lastensairaalan (ULS) Helsinkiin.

Narsku lennätettiin ULS:iin helikopterilla 5.6.2022. Siitä asti me, äiti ja poika olemme eläneet täällä Uudessa lastensairaalassa. Narskulle tehtiin heinäkuussa useita isoja leikkauksia, sillä suolistossa olleen suolimutkan vuoksi lähes koko ohutsuoli oli mennyt kuolioon. Tämän johdosta pojalla on nyt vaikea lyhytsuolioireyhtymä. Viimeisimmän leikkauksen jälkeen kirurgit kertoivat, etteivät voisi enää auttaa ja voinnin tästä huonotessa olisi edessä pojan saattohoito. Me vanhemmat jouduimme elämään epävarmuudessa ja suuressa pelossa, ihmettä toivoen. Tämä ihme onneksi tapahtui ja poikamme päätti taistella ja selvitä. Pojan tilanne on kuitenkin yhä vaikea ja elokuussa kirurgit arvelivat pojan olevan ULS:ssa hoidossa noin vuoden.  

Siirto lähemmäs kotia ei ole mahdollista, sillä Suomessa paras ja ammattitaitoisin gastrokirurgia, gastroenterologia ja lyhytsuolilapsien hoito on Uudessa lastensairaalassa. Me vanhemmat myös ehdottomasti olemme itse halunneet pojan saavan vihdoin parasta apua, vaikka elämä erillään lähes 1000 km välimatkalla on todella raskasta ja kuormittavaa. Kummien kautta saamamme lentopisteet ovat olleet meidän perheellemme iso apu. Pitkän välimatkan matkustaminen junalla tai autolla on todella raskasta, etenkin tässä, jo valmiiksi raskaassa elämäntilanteessa. Matkustaminen vie myös aikaa useiden tuntien verran. Isän on mahdotonta olla Helsingissä kovinkaan pitkiä aikoja hänen töidensä ja perheemme muiden lasten vuoksi. Lentämällä matkustaminen ilman apua taas olisi ollut myös todella kallista. Se on kuitenkin säästänyt paljon aikaa ja mikä tärkeintä, kaikki vähäinen aika on saatu käyttää pojan kanssa läsnäoloon sairaalassa.

Kummien kautta saadut lennot ovat helpottaneet elämäämme todella paljon järkyttävän raskaassa tilanteessa. Olemme lentopisteiden lahjoittajille äärettömän kiitollisia! Nämä lahjoitetut pisteet menevät todella oikeaan tarpeeseen tuoden helpotusta, suuren huolen ja surun keskellä eläviin perheisiin.

Helmikuussa 2023,

Narskun vanhemmat Janne ja Päivi

Myös sinä voit lahjoittaa Finnair plus-pisteitäsi perheiden avuksi! Lentopistelahjoituksista voi lukea lisää ja lahjoituksia voi tehdä tämän sivun kautta.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥