Uusimmat artikkelit

MTV:n ja Kummien tärkeä kumppanuus auttaa pieniä potilaita

MTV Oy ja Lastenklinikoiden Kummit ovat tehneet yhteistyötä yli 20 vuotta. Monivuotinen yhteistyö ja kumppanuus varmistavat sen, että parhaan mahdollisen hoidon tuki pienille potilaille on pitkäjänteistä ja ennustettavaa.

MTV näyttää molemmat Kummien isot varainhankintakonsertit: Elämä Lapselle ja JouluMielelle. (Kuva: Tomi Palsa)

Kummien tavoite on 30 vuoden aikana pysynyt samana: tukea lasten ja nuorten parasta mahdollista hoitoa Suomessa. Tämän mahdollistamisessa Kummien kumppaneilla on ollut iso rooli.

– Ilman tukijoita ja kumppaneita mikään ei olisi mahdollista, muistuttaa Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

Yksi Kummien isoimmista kumppaneista on MTV. Mediatalo on Kummien konserttien kotikanava, mutta myös paljon muuta.

Pitkäjänteisessä yhteistyössä on selvät edut molempien kannalta.

– Olemme varmasti jokainen lukeneet uutisia siitä, että esimerkiksi tutkimustyöhön käytettävät julkiset varat pienenevät koko ajan. Tästä syystä sairaaloiden oma kehitystyö ja tutkimus vaatii monenlaista rahoitusta, muun muassa Kummien lahjoittajilta ja kumppaneilta. 

Ennustettavuus helpottaa myös sairaaloiden työtä

Kummien Anu Rapeli pitää yhteistyön pitkäkestoisuutta tärkeänä siitäkin syystä, että näin yhteistyö rakentuu molempien dna:han ja mahdollistaa tehokkaan viestinnän.

– Maikkari on niin monipuolinen mediatalo, että heillä on loistava mahdollisuus tuoda esiin potilasperheiden asioita ja kertoa samalla suomalaisille harvinaisemmista sairauksista. Sillä tavalla se lisää ymmärrystä ja empatiaa erilaisuutta kohtaan.

Tärkein asia on kuitenkin se, että pienille potilaille voidaan taata pitkäjänteinen tuki. Tuen ennustettavuus myös helpottaa sairaaloiden oman työn suunnittelua.

Pitkäjänteisessä yhteistyössä on selvät edut molempien kannalta.

Rapeli muistuttaa, että esimerkiksi tutkimustyö voi viedä kymmeniä vuosia.

– Tuemme työtä, joka tarvitsee jatkuvaa tukea, sillä aina tulee uusi sukupolvi. Työn ja tuen suunnittelu helpottuu huomattavasti, jos rinnalla on pitkäaikainen kumppani. Yhdessä olemme rakentamassa tulevaisuuden terveyttä.

Kummien ja MTV:n tärkeä ja merkityksellinen yhteistyö

Vaikka yhteistyö on jatkunut vuosikymmeniä, se myös muuttuu ja kehittyy jatkuvasti.

MTV Oy:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen sanoo, että Suomen johtavana kaupallisena tv-yhtiönä MTV haluaa tuoda sisältöjä elämään. 

– Haluamme tarjota tietoa, viihdettä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Ja juuri tätä työmme tarkoitusta olemme voineet toteuttaa Kummien kanssa. Yhteistyö on MTV:lle tärkeää ja merkityksellistä myös siksi, että suuri osa MTV:n katsojista on lapsia ja perheitä.

Leppänen sanoo, että vaikea pandemia-aika on vain vahvistanut ymmärrystä siitä, miten tärkeää ja merkityksellistä yhteistyö Kummien kanssa on.

– Poikkeukselliset ajat ovat tuoneet perheiden ja Kummien arkeen haasteita, joita kukaan ei ennakkoon osannut aavistaa. Myös näinä erityisen haastavina aikoina olemme olleet ilolla mukana tukemassa Kummien pitkäjänteistä työtä kotimaan lasten ja perheiden hyväksi.

Leppänen on iloinen myös Kummien uusista tukikohteista.

– Lasten ja nuorten mielenterveyden tukeminen on noussut entistä tärkeämmäksi korona-aikana ja onkin hienoa, että mielenterveystyö näkyy yhä vahvemmin Kummien työn keskiössä.

Konsertit keräävät sadat tuhannet ruutujen ääreen

Maikkarin tuki näkyy konkreettisesti jokaiselle suomalaiselle: syyskaudella MTV näyttää molemmat Kummien isot varainhankintakonsertit eli Elämä Lapselle ja JouluMielelle.

Ohjelmat keräävät vuosittain satoja tuhansia katsojia.

Johannes Leppänen sanoo, että MTV:llä ollaan ylpeitä hienoista ohjelmista sekä niiden kautta aikaan saaduista tuloksista ja vaikutuksista.

– Kaiken tiedon jakamisen, viihteen ja koskettavien tarinoiden lisäksi ohjelmat ovat valtavan hienoja yhteisöllisyyden hetkiä. Lähetysten aikana hyvän tekemiseen osallistuu suuri joukko erilaisia toimijoita. Yhdessä keräämme vuosittain merkittävän summan Kummien työn tueksi, ja sitä kautta monet perheet nyt ja tulevaisuudessa saavat tarvitsemaansa apua.

Leppäsen mukaan ohjelmasisältöjä sekä ohjelman markkinointia ja viestintää pohditaan ja rakennetaan yhdessä Kummien sekä tuotantoyhtiön kanssa läpi vuoden. Näin varmistetaan mahdollisimman hyvä sisältökokonaisuus ja huomioarvo tärkeille ohjelmille.

Johannes Leppänen sanoo, että MTV:llä ollaan ylpeitä hienoista ohjelmista sekä niiden kautta aikaan saaduista tuloksista ja vaikutuksista.

Vaikka yhteistyö on pitkään jatkunutta, halutaan yhteistyötä ja ohjelmia kehittää. Jokainen vuosi on erilainen.

– Vuoropuhelua MTV:n ja Kummien välillä käydään jatkuvasti ja tulevia lähetyksiä valmistellaan tiiviissä yhteistyössä. Perinteisen tv-katselun rinnalla maksuttoman suoratoistopalvelumme – eli mtv.fin ja mtv-sovelluksen – käyttö kasvaa. Tämä puolestaan tukee Kummien lähetyksillä tehtävää varainhankintaa ja työn tutuksi tekemistä katsojien keskuudessa.

Leppänen sanoo, että MTV haluaa jatkossakin tarjota katsojilleen merkityksellistä sisältöä.

– Lisäksi haluamme edistää kotimaan lasten, nuorten ja perheiden hyväksi tehtävää tärkeää työtä. Uskomme, että näin rakennamme yhä parempaa ja vahvempaa yhteiskuntaa meille kaikille.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥