Uusimmat artikkelit

Disney lahjoitti iloa sairaala-arkeen

Disney ja Kummit ovat aloittaneet potilaiden viihtyvyyttä tukevan yhteistyön Kummitassut-hankkeen merkeissä. Yliopistolliset lastensairaalat ovat saaneet muun muassa Disney+-tunnuksia, joilla pienet potilaat voivat katsella elokuvia ja sarjoja sairaalassa ollessaan. Suomessa lahjoitukset koskevat kaikkia viittä yliopistosairaalaa.

Toy Storyn Woody kävi röntgenkuvassa. (Kuva: Disney)

Sairaalassa olo voi olla joskus yksitoikkoista tai vähän pelottavaakin. Joskus hoidot myös aiheuttavat huonon olon, eikä silloin välttämättä jaksa leikkiä ja puuhailla, kuten normaalissa arjessa. Disney teki Kummien yhteistyökumppanina tärkeän lahjoituksen suomalaisiin yliopistollisiin lastensairaaloihin: se jakoi Disney+-tunnuksia Kuopion, Oulun, Tampereen, Turun ja Helsingin lapsipotilaiden käyttöön.

Tunnusten avulla potilaat voivat katsella sairaalavierailunsa aikana sarjoja ja elokuvia.

– Vaihtelevat, viihdyttävät ja lohduttavat aktiviteetit piristävät perheitä ja potilaita, ja siksi yhteistyö Disneyn kanssa on sairaala-arjessa merkityksellinen, sanoo Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

Miltä Woodyn röntgenkuvat näyttävät?

Disney on tukenut lastensairaaloita jo Walt Disneyn (1901–1966) aikoina, kun tämä toi sairaaloihin erilaisia Disney-hahmoja pieniä potilaita piristämään.

Disney+-tunnusten lisäksi Disney lahjoittaa Kummit-yhteistyössä lastensairaaloihin muun muassa 300 rooliasua, ilmapalloja, puuhakirjoja, pehmoleluja sekä röntgenkonseptin Mitä Woodystä löytyy?.

Woodyn röntgenkonseptia käytettiin ensimmäisen kerran irlantilaisessa lastensairaalassa, kun Disneyn Pixarin suositusta Toy Story -elokuvan hahmoista tehtiin röntgenkuvat. Nyt samat kuvat ovat matkalla suomalaisiin yliopistollisiin lastensairaaloihin. Röntgenreissulta pieni potilas saa muistoksi myös iloiset Toy Story -tarrat, kun on ensin käynyt rohkeasti röntgenkuvassa.

Teksti: Laura Koljonen

MIKÄ? Kummitassut-ohjelma lisää potilasviihtyvyyttä

  • Yksi Lastenklinikoiden Kummien neljästä tukiohjelmasta on potilasviihtyvyyden lisääminen pienille potilaille. Kummitassut-ohjelma tarjoaa nimenomaan viihtyvyyttä ja virkistystä yliopistollisissa lastensairaaloissa.
  • Virkistystä tarvitaan, sillä potilas perheineen saattaa viettää sairaalassa pitkiä aikoja. Arki sairaalassa on mukavampaa ja kodinomaisempaa, kun oleskelutilat ovat viihtyisät, potilaille on tarjolla leluja ja viihdykettä sekä yllätysvieraita.
  • Kun potilaan toimenpidepelkoa onnistutaan lievittämään eivätkä ajatukset ole koko ajan sairaudessa, se saattaa jopa tukea paranemista.
  • Myös potilaan tukijoukoille on tärkeää tarjota hengähdystaukoja potilasarjesta.

Lue lisää Kummitassut-ohjelmasta

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥