Uusimmat artikkelit

OLVI-säätiö tukee lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjassa

OLVI-säätiö tukee Mielen tila -kampanjaa 60 000 €:n lahjoituksella. Kampanjalla tuetaan lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Suomessa näyttöön perustuvan Cool Kids -hoito-ohjelman levittämisellä.

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien laajuus sekä yhteiskunnallinen kokonaisvaikutus ovat Suomessa tällä hetkellä suuret. Jonkinasteisista mielenterveyden häiriöistä kärsii n. 20 % lapsista ja nuorista, kun ahdistuneisuutta ilmenee jopa 100 000 lapsella ja nuorella Suomessa. THL:n tuoreen kouluterveyskyselyn perusteella juuri ahdistuneisuus nousee pintaan yhtenä keskeisenä lasten ja nuorten elämää kuormittavana haasteena. Myöskin alueelliset erot mielenterveyden hoidossa vaihtelevat paljon eikä yhdenvertaista ja oikea-aikaista hoitoa kaikille pystytä takaamaan.

OLVI-säätiön päätös tukea Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjaa 60 000 €:n lahjoituksella tehtiin jo keväällä 2021. Kampanjalla tuetaan lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Suomessa näyttöön perustuvan Cool Kids -hoito-ohjelman valtakunnallisella jalkauttamisella sekä näyttöön perustuvien metodien kehittämisellä ja edistämisellä ympäri Suomen. Hanketta toteutetaan yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa.

OLVI-säätiö jakaa Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteisen arvopohjan lasten hyväksi tehtävässä työssä.

”OLVI-säätiö kantaa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista: esimerkiksi ahdistus voi johtaa muihin vakaviin ongelmiin, kuten sosiaaliseen eristäytymiseen, syrjäytymiseen, itsetuhoiseen käyttäytymiseen, päihdeongelmiin ja yhä vakavampiin mielenterveyden häiriöihin. On aika puuttua ongelmaan ja yhdessä hyvien toimijoiden kanssa tarttua ennaltaehkäisevään työhön vastaamaan vieläkin isommaksi paisuviin ongelmiin. Yleensä säätiömme toimii vain omalla alueellaan Itä-Suomessa, mutta silloin kun hankkeella on valtakunnallista vaikutusta, OLVI-säätiö voi olla mukana tukijoukoissa. Kummien hankkeessa juuri tämä toteutuu. Tärkeää on myös se, että kummituen kohteena on lasten ja nuorten mielenterveystyö. Sitä tukemalla lapsista voi kasvaa vahvoja ja hyvinvoivia aikuisia.”, toteaa OLVI-säätiön asiamies Mervi Toivainen.

Lastenklinikoiden Kummit arvostaa suuresti OLVI-säätiön merkittävää lahjoitusta erittäin ajankohtaiseen tarpeeseen.

”Olemme Kummeilla todella iloisia näin vaikuttavasta lahjoituksesta lasten ja nuorten mielenterveystyön tueksi. Tuen avulla voimme levittää Cool Kids -hoito-ohjelmaa yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja parantaa tällä tavoin hyvin konkreettisen sekä tuloksellisen hoidon saavutettavuutta eri puolilla Suomea.”, kommentoi Kummien kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa.

Cool Kids on tehokas, näyttöön perustuva hoitomenetelmä lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden ehkäisemiseksi. Tutkimusten mukaan 50 % hoitoprosessin läpikäyneistä lapsista ja nuorista ei täytä ahdistuneisuushäiriön diagnoosia hoidon jälkeen. Hoito-ohjelma tukee lapsen ohessa koko perhettä. Kummien kampanjan avulla on jo nyt koulutettu yli 100 uutta menetelmäohjaajaa ympäri Suomen.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥