Uusimmat artikkelit

OP Uusimaa perustajalahjoittajaksi Kummien lääke- ja laitetutkimuksen kiihdyttämishankkeeseen Uudessa lastensairaalassa

OP Uusimaa aloittaa mittavan ja vaikuttavan vastuullisuusyhteistyön Lastenklinikoiden Kummien kanssa lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon hyväksi. Yhteistyön kohteena on Kummien lääke- ja laitetutkimuksen kiihdyttämishanke Uudessa lastensairaalassa. OP Uusimaa on hankkeen perustajalahjoittaja.

HUSin Uudessa lastensairaalassa toimiva kliinisen tutkimuksen osaamisyksikkö (Clinical Trial Unit eli CTU) on perustettu kehittämään lasten lääke- ja laitetutkimuksen osaamista ja toteuttamista. Yksikön tehtävänä on mahdollistaa entistä parempaa hoitoa lapsille tulevaisuudessa yhdistämällä parhaat osaajat, suuri tietoallas sekä lasten biopankin kehittäminen kliinisen tutkimuksen tueksi. Nykyaikainen lääkekehitys ei hyödytä lapsia yhtä paljon kuin aikuisia, koska uudet lääkkeet ja laitteet on usein tutkittu vain aikuisilla, ja jopa yli 500 erilaista lasten sairautta odottaa tutkimusta.

”Noin puolet lapsilla käytetyistä lääkkeistä on tutkittu asianmukaisesti vain aikuisilla. Lapset eivät ole pieniä aikuisia. Hankkeen avulla lisäämme tutkitusti tehokkaiden ja turvallisten hoitojen valikoimaa pienten potilaiden parhaaksi”, lasten kliinisen tutkimusyksikön osastonylilääkäri Matti Hero toteaa.

OP:n tukeman Kummien lääke- ja laitetutkimuksen kiihdyttämishankkeen tavoitteena on mahdollistaa tehokkaampaa, tutkitumpaa ja turvallisempaa sairaudenhoitoa lapsille ja nuorille Suomessa. Uuden lastensairaalan kliinisen tutkimusyksikön kohteisiin lukeutuvat mm. yksilöllinen lasten syövän hoito, turvallinen keskosen kehitys ja lapsiystävällinen diabeteshoito.

”Tällä hetkellä jopa yli 500 erilaista lasten sairautta odottaa tutkimusta. Nyt käynnistyvällä, OP Uusimaan tukemalla ja HUSin huippuammattilaisten toteuttamalla kiihdyttämishankkeellamme tehostetaan lasten kliinistä tutkimusta mm. lisäämällä väitöskirjatutkijoiden koulutusmahdollisuuksia ja tukea, poistamalla esteitä tutkimustyön aloittamiselle sekä aktivoimalla lasten biopankin ja tietoaltaan laajempaa hyödyntämistä tutkimustyössä. Hankkeen vaikutukset tukevat lapsen yksilöllistä hoitoa sekä yhteiskunnallista perustaa, jolle tulevaisuuden lasten terveyttä rakennetaan”, kertoo Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

OP Uusimaan ja Kummien yhteistyöllä voidaan tukea monipuolisesti lasten terveyttä, joka sopii hyvin OP Uusimaan vastuulliseen vaikuttamiseen toimintaympäristössään.

”Lastenklinikoiden Kummien hanke sopii hienosti myös perustehtäväämme: haluamme kantaa vastuuta toimintaympäristömme ja ihmisten hyvinvoinnista nyt ja tulevaisuudessa. Uskomme, että hankkeella on kauaskantoisia vaikutuksia tulevien sukupolviemme hyvinvointiin”, OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen painottaa.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥