Uusimmat artikkelit

Sara Parikka: ”Haluan auttaa aina, kun mahdollista”

Media-alan ammattilainen Sara Parikka haluaa olla erityisesti sairaiden lasten vanhempien tukena.

Yläasteikäisenä Sara Parikka oli Elämä Lapselle -konsertin katsomossa. Viime vuonna hän juonsi tapahtumaan. (Kuva: Sara Parikan blogi)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa…. Vuodesta 2010. Kun aloitin, työskentelin Salkkareissa. Teimme muutaman muun näyttelijän kanssa sairaalavierailuja lastenosastoille. Nyt, kun minulla on omia lapsia, olen taas aktivoitunut kummina uudestaan.

Tiesin Kummeista etukäteen… sen, että vaikka Kummit on tekemisissä vakavien asioiden kanssa, meno on kuitenkin positiivista. Kummien Elämä Lapselle -konsertti on myös ensimmäinen konsertti, jossa olen ollut ilman vanhempiani. Tiesin Kummien auttamiskohteen ja Teemu-nallen.

Hauskaa on ollut erityisesti… erilaiset tapahtumat, joihin olen saanut osallistua. Viimeisimpänä tapahtumana on ollut edellinen Elämä Lapselle -konsertti, jonka juonsin yhdessä Mikko Leppilammen kanssa.

Mieleenpainuvin muistoni on…. varmasti jokin sairaalavierailu. Muistan, miten olimme muutaman Salkkari-kollegan kanssa silloisen lastenklinikan kymppikerroksessa. Olin juuri saanut esikoiseni ja juttelin omanikäiseni naisen kanssa, ja hänellä oli samanikäinen lapsi kuin minulla. Pystyin aika hyvin sukeltamaan siihen tunteeseen, miten erilaista arkeni voisi olla ja mitä kaikkea voi tapahtua.

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… että asioihin kannattaa suhtautua ilon kautta. Vaikka on raskasta ja surullista, tästä hetkestä kannattaa tehdä mahdollisimman hyvä.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… aina, kun mahdollista. Lapset ovat niin lähellä sydäntäni, että jos voin omalla tuellani tai osastovierailuillani piristää jotakuta, olen käytettävissä.

Teksti: Laura Koljonen

Ryhtymällä Kummien kuukausilahjoittajaksi olet mukana tärkeässä työssä, jonka avulla luodaan parasta mahdollista hoitoa lapsille ja nuorille yliopistollisissa sairaaloissa Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Näiden kaupunkien lastenklinikoilla/-sairaaloissa hoidetaan kaikkia erityissairaanhoitoa vaativia lapsia ja nuoria Suomessa. Kuukausilahjoittajana tuet säännöllisesti myös neljää huipputärkeää Kummityön osa-aluetta: potilasviihtyvyyttä, lastentautien tutkimusta, laitehankintoja sekä lasten ja nuorten mielenterveystyötä.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥