Uusimmat artikkelit

LVI-alan ammattilaiset polkevat hyvää pienille potilaille

Kummien mielenterveystyö valikoitui LVI-alan ammattilaisten lahjoituskohteeksi ajankohtaisuutensa takia.

Pyöräilytapahtuman reitti on Vantaa–Vierumäki, Vierumäki–Hämeenlinna, Hämeenlinna–Nuuksio ja Nuuksio–Vantaa. (Kuvat: Xylemin tapahtuma-arkisto)

500 pyöräiltyä kilometriä Etelä-Suomen alueella ja neljä päivää aikaa polkea. Siinä on Xylem Watermark-pyöräilyn säännöt. Ja sitten idea: Yhteensä kuusi LVI-alan yritystä – Dahl, NIBE, Unidrain, Flowplus, Xylem ja Wavin – kerää varoja Kummien Mielen tila -kampanjaan.

Kaikille avoin keräys kestää koko vuoden 2022. Vuoden aikana on tarkoitus järjestää erilaisia tapahtumia, mutta näkyvin niistä on Xylem Watermark-pyöräily.

Elokuussa järjestettävään pyöräilyyn osallistuu noin 50 LVI-alan ammattilaista.

– Tempauksen ideana on tuoda tärkeää asiaa esille, sanoo Xylemin avainasiakaspäällikkö Nils Backman

Backman on ollut mukana järjestämässä pyöräilyä myös kahtena viime kesänä. Aiempina vuosina varoja on kerätty Unicefille ja Sylvalle.

Tänä kesänä tavoitteena on kasata noin 50 hengen porukka LVI-alalta, kunnallisesta vesihuollosta ja yhteistyökumppanien työntekijöistä.

– Asiakkaita ei ole tarvinnut juuri houkutella mukaan. Aiempina vuosina osallistujamäärä on tullut nopeasti täyteen, Backman sanoo.

”Tempauksen ideana on tuoda tärkeää asiaa esille.”

Hän on totta kai itsekin mukana hyväntekeväisyyslenkillä.

– Olen harrastanut pyöräilyä koko ikäni, mutta alalta löytyy paljon muitakin pyöräilijöitä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään kisa, vaan poljemme sellaista vauhtia, että kaikki pysyvät mukana. Viime vuonna kukaan ei keskeyttänyt. 

Xylem Watermark-pyöräily lähti liikkeelle kolmen yrityksen tempauksesta, mutta vuosi vuodelta 500 kilometrin hyväntekeväisyysmatka on kerännyt enemmän ja enemmän osallistujia.

Tavoitteena 10 000 euroa

Koko vuoden keräyksen tavoitteena on 10 000 euroa.

Nils Backman kertoo, että keräyskohteeksi valikoitui Kummit, sillä se on luotettava ja kotimainen toimija.

– Halusimme kohdistaa keräyksen varat kotimaahan, ja Kummit oli puheena jo aiempina vuosina. Kohdistaminen Kummien tekemään lasten ja nuorten mielenterveystyöhön valikoitui sillä perusteella, että aihepiiri on ajankohtainen ja koskettaa niin monia.

Mielen tilaan varoja keräävä LVI-alan Xylem Watermark-pyöräily järjestetään 5.–8. elokuuta.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥