Uusimmat artikkelit

Scania-yhteistyö tuo Teemu-nallen liikenteeseen

Kummien tuore kumppani on kuorma- ja linja-autoja valmistava Scania. Yhteistyö tulee näkymään ympäri vuoden.

Teemu-nallejen myynti toimipisteissä sekä erilaiset tapahtumat ja teemapäivät yhdessä Kummien kanssa ovat näkyvin osa Scanian ja Kummien yhteistyötä. (Kuva: Roihu Inc/Scania)

Lastenklinikoiden Kummit ja Scania Suomi Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön avulla on tarkoitus tukea lasten ja nuorten parasta mahdollista hoitoa.

Scanian markkinointipäällikkö Olli Heikkinen sanoo, että yritys haluaa olla esimerkkinä muille alalla toimiville.

Yhteistyötä on lähdetty suunnittelemaan kunnianhimoisesti.

– Hyväntekeväisyyteen liittyvät yhteistyökumppanuudet ovat helposti sellaisia, että merkitään summa budjettiin ilman, että se teettää yrityksessä töitä. Me yritimme pohtia, mitä hyötyä meistä olisi Kummien näkyvyydelle ja toisinpäin, Heikkinen sanoo.

Kummien kanssa tehtävä yhteistyö on yrityksen yhteinen asia, ja siitä syystä henkilöstö otetaan jo alkuvaiheessa mukaan.

– Kummit oli henkilökunnalle entuudestaan tuttu organisaatio, ja sen koettiin tekevän tärkeää työtä, joten osallistamisessa tuskin tulee ongelmia. Meillä on yrityksessä hyvä ilmapiiri ja jos olemme tekemässä asioita hyvän asian puolesta, miksi emme myös nauttisi siitä, Heikkinen kysyy. 

Vastaavanlaisesta yhteistyöstä ei yrityksellä ole kokemusta.

– Ehkä tämäntyyppinen yhteistyö normalisoituu meillä tämän myötä. 

Valtakunnallinen toimija halusi valtakunnallisen kumppanin

Scanialla on Suomessa 19 omaa toimipistettä, joista pohjoisin on Rovaniemellä. 

Suomen Scanian toimitusjohtaja Henna Wickström sanoo, että Kummeilla ja Scanialla on yhdistävänä tekijänä juuri valtakunnallisuus.

– Uskon, että yhteisen tekemisen kautta moni saattaa innostua hyväntekeväisyydestä myös henkilökohtaisessa elämässä, Wickström sanoo.

Yhteistyön myötä Scania lahjoittaa Kummeille 50 euroa jokaisesta vuoden 2021 aikana rekisteröidystä Scania-merkkisestä rekasta ja bussista. Sen lisäksi Scania aikoo järjestää toimipisteissään erilaisia tapahtumia, joissa Kummit näkyvät. 

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥