Uusimmat artikkelit

Oulussa lastenklinikan magneettikuvaushuone sai uuden ilmeen

HP Suomen ja kumppanien Kummien kautta lahjoittaman magneettikuvaushuoneen teippausten on tarkoitus vähentää toimenpiteen jännittävyyttä.

HP Suomi kumppaneineen toteutti Oysin magneettikuvaushuoneeseen lapsille tutun teippauksen. (Kuva: Teemu Kemilä)

Oulun yliopistollisessa sairaalassa magneettikuvaukseen meneviä lapsipotilaita odottaa iso yllätys. Magneettikuvaushuone on nimittäin kokenut varsinaisen muodonmuutoksen syksyn aikana.

HP Suomi ja kumppaninsa peliyritys Rovio, painotalo Coloro ja kuvallisen viestinnän tuotantoratkaisujen tukkuliike Seri-Deco ovat lahjoittaneet Kummien kautta Oysin magneettikuvaushuoneen ja -laitteen teippaukset.

– Olemme tehneet Kummien kanssa yhteistyötä aiemminkin. Toimme esimerkiksi pelikoneet yhdeksi päiväksi Uuden lastensairaalan aulaan. Tällä kertaa Kummit vinkkasivat, että Oysiin on tulossa uusi magneettikuvauslaite, ja lapsia ilahduttavat teippaukset voisivat sopia siihen, kertoo HP Suomen toimitusjohtaja Jarkko Huhtaniitty.

Teippaus ei voinut olla liian stimuloiva, sillä magneettikuvauksessa on tärkeää, että potilas on rauhallinen ja paikoillaan.

Huhtaniityn mukaan ensin käytiin keskustelu sairaalan kanssa. Sairaalasta määriteltiin, millainen kuvamaailma ja ilme lastenosastolle sopisi. Teippaus ei voinut olla liian stimuloiva, sillä magneettikuvauksessa on tärkeää, että potilas on rauhallinen ja paikoillaan.

– Itse teippaukset olivat valmiit päivässä. Pisin aika meni suunnitteluun ja sen pohtimiseen, mitä kaikkea huoneessa voi tehdä. Magneettikuvauslaite on kuitenkin herkkä laite.

Angry Birds -teippaukset ja rantamaisema

Oysin magneettikuvaushuoneen Angry Birds -aiheiset teippaukset toteutettiin Coloron käyttämällä HP Latex R -suurkuvatulostimella. Huhtaniitty sanoo, että värit ovat vesipohjaisia ja turvallisia, joten ne soveltuvat sairaalaympäristöön.

– Seri-Deco ja 3M lahjoittivat PVC-vapaat materiaalit.

Teippausten on tarkoitus vähentää lapsipotilaiden jännitystä magneettikuvauksen aikana. Magneettikuvaus on kivuton toimenpide, mutta se saattaa jännittää ja vähän pelottaa.

Oysin uusi magneettikuvaushuone otetaan käyttöön asteittain, ja täyspäiväisessä käytössä se on tammikuusta 2021 eteenpäin.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥