Uusimmat artikkelit

Eemilin tarina

Eemil, 14 v., on kotoisin Lapista. Lastenklinikoiden Kummit on tullut Eemilille tutuksi vuosien mittaan sairaalajaksojen aikana sekä myöhemmin hoitojen päättymisen jälkeen esimerkiksi Elämä Lapselle -konsertissa. Lue tästä Eemilin tarina!

Moikka!

Tässä kirjoittelee Eemil 14 v. Lapista, Rovaniemeltä. Olen veljesjoukon keskimmäinen. Isoveljeni Anttoni on 16-vuotias ja pikkuveljeni Nikolas on 11-vuotias.

Minun elämäni on ollut nyt yli kaksi vuotta aika mukavaa ja rentoa. Mitä nyt hieman on haasteita keskittymisen ja tarkkaavaisuuden kanssa. Lääkärit eivät vielä tiedä, johtuvatko haasteet ADHD:stä vai siitä, että olen sairastanut paljon ja minulla on hieman kurjia elämänkokemuksia sen vuoksi. Olen kuitenkin iloinen, sosiaalinen ja aurinkoinen poitsu, eivätkä haasteet huoleta minua.

Sairastuin viisivuotiaana leukemiaan. Vain kuukausi hoitojen aloituksesta minulle kehittyi harvinainen PRES-oireyhtymä, jossa aivoni turposivat niin, että heikoimmat rakenteet painuivat kasaan. Tämän seurauksena minulle kehittyi epilepsia, joka diagnosoitiin noin kaksi vuotta leukemiahoitojen lopetuksen jälkeen. Rankkojen tutkimusten jälkeen todettiin, että aivoleikkaus voisi olla hyvä ratkaisu kohtausten kuriin saamiseksi.

Minulle tehtiin amygdalohippokampektomia maaliskuussa 2018. Se on siis aivoleikkaus, jossa minulta poistettiin kohtauksia aiheuttanut, kasaan painunut vasemman ohimolohkon hippokampus sekä vasen mantelitumake. Epilepsialääkkeet pystyttiin jättämään pois kaksi vuotta leikkauksen jälkeen, eli olen ollut täysin lääkkeetön pian puoli vuotta. Se on hurjan mahtava juttu, jota olen odottanut todella pitkään!

Kummit ovat tuoneet koko perheeni elämään paljon iloa. Minusta kirjoitettiin hieno juttu Kummit-lehteen ja kuvattiin syksyn 2016 Elämä lapselle -konserttiin insertti. Pääsimme tuona syksynä myös paikan päälle Elämä Lapselle -konserttiin. Siellä meitä kohdeltiin kuin hienoimpia arvovieraita ja saimme tavata Robinin, joka silloin oli suosikkiartistini. Saimme lentää Lapista Helsinkiin ja takaisin ja yövyimme hotellissa ihan Helsingin keskustassa. Tänä syksynä pääsemme uudestaan Kummien kutsumana Helsinkiin. Vierailen studiossa haastateltavana ja tapaan taas Robinin. Mukavaa!

Terveiset Lapista! Täällä menee nyt kivasti, vaikka korona hieman rajoittaa. Onneksi harrastan skeittaamista, jota voi tehdä ulkona.

Terkuin

Eemil Sarajärvi

P.S. Voit kuulla lisää tarinastani Kummit Live: Elämä Lapselle -konsertissa 16.9. klo 20–22 MTV3:lla!

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥