Uusimmat artikkelit

Joona Puhakka: ”Kummien tapahtumissa aistii, että ollaan hyvällä asialla”

Entinen uimahyppääjä, nykyinen toimitusjohtaja Joona Puhakka haluaa kummina lisätä ihmisten tietoutta lasten terveysongelmista ja auttaa rakentamaan hyviä tapahtumia.

Joona Puhakka on ollut mukana Kummien toiminnassa 13 vuotta. (Kuva: Matti Hannula)

Olen ollut mukana Kummien toiminnassa… vuodesta 2007 lähtien. Ensimmäinen tilaisuus taisi olla Kummien golf-tapahtuma Hirsalassa. Olen aina tykännyt tapahtumista ja tehnyt aiemminkin yritysgolf-juttuja. Kummit Golfissa on aina hyvä henki ja tapahtumissa aistii muutenkin, että ollaan hyvällä asialla.

Minut houkutteli mukaan… jääkiekkoilija Ossi Väänänen. Hän kysyi, lähtisinkö pelaamaan Kummit Golfiin. Tunnen Ossin sitä kautta, että olimme samaan aikaan Yhdysvalloissa, kun Ossi pelasi NHL:ssä.

Hauskaa on ollut erityisesti… Kummien tapahtumissa. Olen sanonut, että jos minusta on jotakin iloa jossakin tapahtumassa, totta kai osallistun. Parasta on tutustuminen uusiin ihmisiin. Kummien agenda kiinnostaa sitäkin kautta, että minulla on kaksi lasta. Olen iloinen, etten ole joutunut viettämään heidän kanssaan aikaa lastensairaalassa, mutta haluan olla mukana tukemassa niitä, joiden lapset siellä joutuvat käymään.

Mieleenpainuvin muistoni on… Kummit Golfista. Ihmiset lähtevät kentälle puolitosissaan, mikä on mahtavaa. Sitä naurun määrää niissä kisoissa! Tykkään kannustaa muita. Tietenkin muistan myös sen vuoden, kun joukkueemme täpärästi lyönnin erolla voitti kisan.

Kummi-taipaleeni on opettanut minulle… paljon. Esimerkiksi nuorten mielenterveyden hoitoon liittyvät asiat ja ajankohtainen mielenterveyskampanja Cool Kids ovat sellaisia. En ole tajunnut, millaisia ongelmia hoitoon pääsyyn liittyy ja miten iso tarve nopealla hoitoon pääsyllä on.

Lastenklinikoiden Kummina haluan vaikuttaa / tukea / auttaa… tietoisuuden lisäämisessä. Mitä parempia tapahtumia, sen isompi tietoisuus ja sitä parempi fiilis osallistujilla. Viime aikoina olen ollut mukana kehittelemässä uudenlaista varainkeruutapahtumaa, pellehyppynäytöstä. Tapahtuma kokoaa yhteen avun tarpeessa olevat ja avuntarjoajat.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥