Uusimmat artikkelit

Rahtarit ry on Lastenklinikoiden Kummit ry:n uusi pääyhteistyökumppani

Rahtarit ry juhlistaa 50-vuotisjuhlavuottaan pääyhteistyökumppanuudella Kummien kanssa: vaikuttavaa tukea lasten ja nuorten mielenterveydelle

Kuva: Ville Nisunen

50 vuotta täyttävä Rahtarit ry lähtee tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia uudella pääyhteistyökumppanuudella Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Merkittävän lähes 30 000 rahtarijäsenen tuki konkretisoituu Kummien kautta tehokkaiden lasten ja nuorten mielenterveyden hoito-ohjelmien levittämiseen eri puolilla Suomea. Rahtarit ry pyrkii niin ikään vaikuttamaan hyvän liikennekasvatuksen keinoin turvalliseen ja toisia arvostavaan liikennöintiin Suomessa.

– Rahtarit ry on perustettu auttamaan ja tukemaan ammattikuljettajia. Yhdistys on saanut viidenkymmenen vuoden ajan tehdä hyvää kohentaen ammattikuljettajien fyysisiä, sosiaalisia ja henkisiä työolosuhteita, liikenneturvallisuutta ja kuljetusalan ammatin sekä ammattikuljettajien arvostusta. Lasten hyvinvointi on rahtariverkostolle tärkeä asia ja yhteistyö erittäin merkityksellistä auttamistyötä tekevän Kummit ry:n kanssa kuvastaa yhteisiä arvojamme ja on lämmin viesti välittämisestä”, kertoo Rahtarit ry:n toiminnanjohtaja Sari Nuutinen.

– Lasten terveys ja tulevaisuus on yhteinen asiamme ja meillä kaikilla on osamme sen edistämisessä. Vuodesta 2023 lähtien Rahtarit ry tukee Lastenklinikoiden Kummien työtä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseksi Suomessa. Uudella upealla yhteistyöllämme voimme kannustaa monipuolisesti rahtariverkostoa ja koko liikennesektoria mukaan tukityöhön pienten puolesta, Kummit ry:n kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa toteaa.

Kummien valtakunnallinen mielenterveyden tuki levittää parhaiden asiantuntijoiden avulla näyttöön perustuvia hoito-ohjelmia eri puolille maatamme. Esimerkiksi lasten ahdistuneisuushäiriöitä hoitamaan on Kummien tuella koulutettu jo peräti 309 uutta Cool Kids -menetelmätyöntekijää toteuttamaan hoitoja eri puolilla Suomea.

– Lasten ja nuorten hyvinvointi ja liikenneturvallisuus ovat asioita, joihin voimme me jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa. Olemme onnellisia siitä, että saamme yhtenä Suomen suurimpana vapaaehtoisesti toimivana yhdistyksenä ja lähes 30 000 rahtarin perheenä Kummien kanssa tehdä tätä tärkeää työtä. Yhdessä auttamalla voimamme on valtava, kiteyttää Sari Nuutinen ja kannustaa kaikkia mukaan auttamaan.

Yhteinen hyvinvointimme myös liikenteessä rakentuu jo lapsena hyvän itsetunnon ja itsetuntemuksen perustalle sekä kyvylle ymmärtää ja arvostaa muita. Yhteisellä vastuunkannolla voimme toimia esimerkkinä pienimmille ja tuottaa turvallista liikennöintiä ympäri Suomen.

Lisätietoja:

Kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa, Lastenklinikoiden Kummit ry
[email protected]

Puheenjohtaja Juha Nyberg, Rahtarit ry
[email protected]

Toiminnanjohtaja Sari Nuutinen, Rahtarit ry
[email protected]

Lastenklinikoiden Kummit
Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden. Koko toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia yli 42 miljoonan euron edestä. Lue lisää Kummien verkkosivuilta.

Rahtarit ry
Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Toiminta on täysin poliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 042 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. Lue lisää Rahtarien verkkosivuilta.

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥