Uusimmat artikkelit

Tanssi-iskelmän vahvat nimet julkaisivat hyvää tekevää musiikkia!

Hyväntekeväisyyssinglellä on mukana useita Suomen suosituimpia iskelmäartisteja. Kappaleena on Silta yli synkän virran, suomenkielinen versio Bridge Over Troubled Water -klassikosta.
Hyväntekeväisyyskohteena on Lastenklinikoiden Kummit.

Lainaus Sävelsillanrakentajien tiedotteesta 8.5.2020:

”Mukana tässä mielenkiintoisessa projektissa on tanssi-iskelmän vahvoja nimiä: Teemu Roivainen, Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, Isto Hiltunen, Marita Taavitsainen, Janne Raappana, Suvi Karjula sekä Jonna Ortju. Projektin ja kokoonpanon nimeksi valikoitui solistien valitsema ”Sävelsillanrakentajat”. Kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo, josta artistit ovat omalta osaltaan kotona kuvanneet. Yhteenkokoavana ja musiikillisena taustavoimana on toiminut Energia-yhtye, jonka panos kappaleeseen ja videoon on ollut mittava. Ari-Pekka Laukkanen on tuottanut ja miksannut singlen. Sovituksesta ja musiikista vastaavat Energian muusikot lisämiehityksineen. Videon tekijänä on toiminut Mikko Suuronen.

Saija Tuupanen: – Nyt kun elämme tällaista poikkeusaikaa, vaikuttaa se meihin kaikkiin hyvin monin eri tavoin. Onneksi meillä kaikilla on musiikki, ja sitä ilosanomaa voimme jakaa tästä vallitsevasta tilanteesta huolimatta! Musiikki tuo lohtua ja iloa. Tämä sinkku on tehty rakkaudella ja suurella sydämellä. Ja todella hienossa porukassa!

Teemu Roivainen: – Koronaepidemia on pakottanut pysähtymään. Aluksi tämä täydellinen muutos elämässä oli jollakin tavalla lamaannuttavaa. Nyt olen löytänyt tästä täydellisestä pysähdyksestä positiivisiakin puolia. Nyt on aikaa läheisille, rauhoittumiselle sekä säveltämiselle. Silta yli synkän virran, joka toteutettiin yhdessä arvostamieni artistien ja muusikoiden kanssa. Musiikki ja sen luominen on erittäin lohdullista näinä aikoina ja toivon, että osaltamme tämän kappaleen kanssa voimme tuoda valoa kevääseen.

Kyösti Mäkimattila: – Olen iloinen, kun minua kysyttiin mukaan tähän yhteisprojektiin. Taidolla tehdyt soitto-osuudet ovat hunajaa sielulleni ja tuttujen laulajakollegoiden osuuksiin oli erittäin mukava tarjota oma panos. Koronakevät on ollut lamaannuttava kokemus. Korona on kuin synkkä virta. Arvaamaton ja pelottavakin. Meille keikkaileville muusikoille ja laulajille tulevaisuus on vielä näin toukokuun alussa täysin hämärän peitossa.

BRIDGE OVER TROUBLED WATER 30 VUOTTA

Kappale Silta yli synkän virran (Simon & Carfunker / Bridge Over Troubled Water) julkaistiin vuonna 1970, tasan 30 vuotta sitten. Kirkan tutuksi tekemä suomennos nauhoitettu samana vuonna. Kirkan syntymästä tulee kuluneeksi 70 v. tänä vuonna.

HYVÄNTEKEVÄISYYS

Hyväntekeväisyyskohteena on Lastenklinikoiden Kummit ry. Kappaleen tuotto ohjataan Kummien pienten lasten hoivaan. Levyn kannen on suunnitellut mukana oleva solisti Suvi Karjula. Itse maalaus huutokaupataan 22. toukokuuta: Aki Palsanmäki huutokauppaa kannen maalauksen ja tuotto ohjataan lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummien pienten potilaiden hyväksi.

Suvi Karjula: – Kun minulle huikattiin, että irtoaisiko maalaus tämän yhteisprojektin singlen kanneksi, aloin miettiä, mikä on se toivo ja turva, josta tämän kappaleen versioimisen idea lähti. Olen saanut toivoa luonnosta ja minulle rakkaitten paikkojen ajattelemisesta. Maalauksessani on Kotkan Kaunissaaren hiekkarannalla sijaitseva laituri, joka muistuttaa hieman keskeneräistä siltaa. Halusin käyttää värejä, jossa on toivoa ja rauhaa.”

Kummit kiittää lämpimästi tästä upeasta kappaleesta ja eleestä. Yhdessä teemme ihmeitä!

Lue lisää projektista

Silta yli synkän virran, cds & video

Julk. 8.5.2020 / FIMGM2000007 / MGM-536

Säv. Paul Simon, san. Pertti Reponen, sov. Energia

MagnumLive Oy 2020

Isto Hiltunen / Janne Raappana / Jonna Ortju / Kyösti Mäkimattila/ Marita Taavitsainen / Saija Tuupanen / Suvi Karjula / Teemu Roivainen

Energia: Niko Saloheimo (piano, urut & taustalaulu) / Petri Hokkanen (sähkökitara) / Joonas Almila (basso) / Kevin Knouna (rummut) / Sanna Kokko (viulu) / Louna Hosia (sello)

Tuottaja: Energia & Ari-Pekka Laukkanen / Äänitys: Ari-Pekka Laukkanen, Energia, VK-studio, Teemu Roivainen, Isto Hiltunen & Janne Raappana / / Miksaus: Ari-Pekka Laukkanen / Jälkituotanto: Teemu Roivainen / Masterointi: Ari-Pekka Laukkanen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥