Uusimmat artikkelit

Tunnetaitohahmo Molli lähti yhteistyöhön Kummien kanssa

Lapset ovat voineet jo usean kirjan ajan opetella tunnetaitoja yhdessä suositun Molli-hahmon kanssa. Uuden Mollin mielipuuhat -puuhakirjan tuotto ohjataan Kummien Mielen tila -kampanjaan.

Kuvassa Molli, Mollin luonut kuvakirjailija Katri Kirkkopelto sekä Teemu-nalle. (Kuva: Laura Koljonen)

Lasten ja nuorten lukemisen puolestapuhuja Lasten Keskus on kustantamo, joka julkaisee kirjoja eri-ikäisille lapsille sekä ammattikirjallisuutta kasvattajille. Ensi keväänä Lasten Keskus julkaisee yhteistyössä Kummien kanssa lapsille suunnatun tunnetaitoihin keskittyvän puuhakirjan. Tunnetaitoja lasten kanssa opettelee kuvataiteilijan ja kuvakirjailijan Katri Kirkkopellon luoma tuttu hahmo: Molli.

– Molli on hyvin tunteellinen. Se opettelee elämään ja olemaan. Molli on mielikuvitushahmo, johon on helppo samastua. Molli yrittää, epäonnistuu ja yrittää uudelleen. Aina se yrittää parhaansa, Kirkkopelto kuvailee.

Molli-kirjoja kustantava Lasten Keskus lahjoittaa Mollin mielipuuhat -puuhakirjan myyntitulot Kummien Mielen tila -kampanjaan. Myyntiin puuhakirja tulee alkuvuodesta.

Kirkkopelto on kuvittanut ja kirjoittanut lapsille useita erilaisia Molli-teoksia ja -materiaaleja – ja lisää ilmestyy koko ajan. Molli ja maan ääri oli myös tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas. 

Tunteiden opettelua tarinoiden avulla

Kuvataideopettajan koulutuksen saanut Kirkkopelto sai idean tarinoihinsa, kun kuuli päiväkotivierailulla, että etenkin pienet lapset ovat hukassa omien ja toisten tunteiden ja tunneilmaisun kanssa.

– Siksi halusin tehdä heille kirjan, jossa tunteita käsiteltäisiin tarinan kautta. Olen saanut ihania palautteita ammattikasvattajilta ja vanhemmilta – sellaisia, että kirjat tosiaan toimivat. Molli tuntuu helpolta samaistumiskohteelta.

Kirkkopelto sanoo, että kirjat ja tarinat yleensäkin ovat mitä oivallisin keino käsitellä ja opetella tunteita ja kasvattaa empatiataitoja.

– Kirja on myös käyttöliittymänä sellainen, että siihen voi aina palata.

Kirkkopelto sai idean tarinoihinsa, kun kuuli päiväkotivierailulla, että etenkin pienet lapset ovat hukassa omien ja toisten tunteiden ja tunneilmaisun kanssa.

Kirkkopelto on paljon miettinyt kirjojensa sanomaa. Hän haluaa viestiä lapsille, että toiminnallamme on vaikutusta ympärillämme oleviin ihmisiin, mutta kukaan ei osaa kaikkea eikä täydellinen voi olla. Yrittäminen riittää, koska sitä kautta opitaan.

– Nykymaailmassa lapsillakin on todella paljon paineita. Jo pienenä pitäisi olla tietoja ja taitoja, joita aikuisetkin vasta opettelevat. Tunnetaidot ja sosiaaliset taidot kehittyvät vuorovaikutuksessa, ja se vaatii aikuisilta aikaa ja läsnäoloa.

Teksti: Laura Koljonen

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥