Uusimmat artikkelit

Maailman suunterveyden päivää vietetään 20.3.

Teemu-nalle ja Uuden lastensairaalan ammattilaiset viettämässä Suunterveyden päivää Uuden lastensairaalan aulassa.
Teemu-nalle ja Uuden lastensairaalan ammattilaiset Suunterveyden päivänä 20.3.2023.

Maailman Suunterveyspäivää vietetään vuosittain 20.3. Lastenklinikoiden Kummeina tuemme lasten ja nuorten terveyttä kokonaisvaltaisesti, ja yksi tärkeä osa tätä kokonaisuutta on suun hyvinvointi. Jotta suun hyvinvoinnista huolehtiminen olisi helppoa ja kivaa, olemme koonneet teille nettisivuillemme paketin, jonka avulla pääsette helposti alkuun.

Hauskoja hetkiä hampaidenhoidon parissa!

Hammaslääkäri Heikin vinkit lasten hampaiden harjaukseen

1) Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä. Hampaat tulee harjata kahdesti päivässä lapsen iänmukaista fluoritahnaa käyttäen. Kun maitohampaat ovat vaihtuneet pysyviksi, tulee hampaiden harjauksen lisäksi puhdistaa päivittäin myös hammasvälit. Hampaita puhdistettaessa on tärkeää muistaa harjata hampaiden kaikki pinnat (eli posken ja kielen puoleiset pinnat sekä purupinnat) puhtaiksi.

2) Harjaatko vai puhdistatko hampaat? Lapsen suun terveydestä huolehtiminen on vanhempien vastuulla. Puhdas hammas ei reikiinny. Lasten omaa harjausta tulee kannustaa, mutta vastuun hampaiden puhtaudesta huolehtimisesta voi siirtää lapselle aikaisintaan yläkouluiässä.

Lähde: Heikki Alapulli, kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri ja vs. apulaisylihammaslääkäri, HUS

Pikku Harjan ja Iso Harjan seikkailut sekä 10 päivän harjaushaaste

Löydät tarinan Pikku Harjan ja Iso Harjan seikkailuista, hauskoja puuhatehtäviä sekä Kummien ja Pepsodentin 10 päivän harjaushaasten tämän linkin takaa.

Kuinka hampaista tulisi huolehtia eri ikävaiheissa?

Kummit haluaa edistää lasten suun terveyttä ja opastaa oikeanlaiseen hampaiden hoitoon lapsen kaikkina ikäkausina. Tässä artikkelissa HUSin asiantuntijat kertovat, mikä missäkin iässä on tärkeää ja mitä suussa tapahtuu. Katso myös asiantuntijoiden kanssa tehdyt vinkkivideot tämän linkin takaa!

Tule mukaan lahjoittajaksi

Lähde mukaan pienten potilaiden tukijoukkoihin lahjoittamalla.

Jaa tämä sivu somessa

Tärkeän asian välittäminen eteenpäin on aina hyvä ajatus. Tästä voit sen tehdä! ♥